Danny Van Es blijft onverslaanbaar in Vlaams-Brabant

Danny Van Es blijft onverslaanbaar in Vlaams-Brabant

Afgelopen weekend verzamelden de Vlaams-Brabantse springruiters zich bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat.  Op zondag stond de 1.25m Grote Prijs centraal. Na een barrage met negen combinaties wist Danny Van Es met Noor C (Bisquet Balou C van de Mispelaere x Heartbreaker) de eindwinst op naam te zetten.

Van Es zet zo zijn ononderbroken zegereeks verder in de HGVBB. Als kers op de taart volgde de springruiters zichzelf op met zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck). Gail Demuynck vervolledigde het podium met Expensif Willy vh Polderhof (Kashmir van Schuttershof).

Demuynck bleef net geen vier seconden voor op Melissa Seneca met Imke Van 't Palmenhof. De snelste chrono kwam op naam van Anjolie Vanhecke met Melodie du Centaure. Het paar sprong echter één balk uit de lepels en strandde zo op de vijfde plek.

Ook de 1.20m proef op vrijdag kwam op naam van Van Es met Noor C. In deze rubriek zat Jelle Limbourg op de hielen van de combinatie. Samen met Luna Van Paemel (Numero Uno) bleef Limbourg Van Es voor met de Contact vd Heffinck-zoon, Hamilton.

Sven Vander Meerssche stak wel hout tussen de spaken van Van Es in de afsluitende 1.15m proef. Op de rug van Luz de la Luna bleef Vander Meerssche als enige foutloos onder de 25 seconden. Samen met Colina stelde de springruiter zich ook op op de derde plaats. Met één seconde verschil strandde Danny Van Es op de tweede plek met Zico V.

Uitslagen