Danny Van Es besluit provinciaal seizoen met Grand Prix winst.

Danny Van Es besluit provinciaal seizoen met Grand Prix winst.

Afgelopen weekend werd het provinciaal HGVBB seizoen afgesloten met een Indoor wedstrijd in Zellik. In de 1.25m Grote Prijs kwalificeerden drie duo's zich voor de herkansing. Danny Van Es wist als enige de barrage foutloos af te werken met Cantchelaro. De snelste chrono kwam op naam van Jelle Limbourg met Luna Van Paemel. Samen met de Numero Uno-nazaat, tikte de Vlaams-Brabantse springruiter, één balk uit de lepels, goed voor de tweede plek.

Filip Pergoot vervolledigde het podium met Zilite vd Kattevennen Z. De combinatie werd opgevolgd door Bryan Dufresne met Taime de Kens en Vic De Plecker met Wetric Van Beek.


Eerder domineerde Van Es ook al de 1.15m rubriek. De springruiter won met Zico V en sprong ook naar de derde plek met Noor C. Rik Nauta werkte het podium af in het zadel van  Titan D Hoyo. Samen met Uomini  sprong Nauta naar de vierde plaats.

Ook in de 1.05m proef hield Van Es de concurrentie achter zich. Samen met Go For It Ninohorse bleef hij  Luiza Duka (Dakota) en Yelina Vanthomme (Orchid's Auriske) voor.


Alle resultaten