Dankzij nieuw Vlaams Jumping reglement regionaal tot 1.30m hoogte en J06 en J16 ook in lagere proeven binnen wedstrijd!

Dankzij nieuw Vlaams Jumping reglement regionaal tot 1.30m hoogte en J06 en J16 ook in lagere proeven binnen wedstrijd!

De Vlaamse federatie heeft haar eigen Vlaams Jumping reglement gelanceerd. Waarschijnlijk niet de eerste stap naar separatisme maar wel naar eenvormigheid bij de verschillende Vlaamse organisaties.

In het Vlaams reglement zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen provinciale organisaties voortaan ook rubrieken organiseren tot max. 1.30m hoog, voordien was de maximale regionale hoogte 1.25m waarbij de hindernissen soms 1.29m hoogte stonden. 


Op het Vlaams terrein kunnen nationale organisaties dan weer 70cm rubrieken gaan aanbieden voor pony's en jeugdrubrieken vanaf 1.00m. De starthoogte verlaagd nationaal van 1.20m naar 1.10m.


Toegankelijkheid van de sport


We hadden eerder al een gesprek met Glenn Maes en Stephan Detry (klik hier) in verband met de licenties. Ook hier is er nu een hervorming binnen de Vlaamse organisatie. Ruiters met een J08 en J16 licentie kunnen voortaan ook in lagere rubrieken binnen wedstrijd deelnemen. Verder volstaat een J02 om deel te nemen aan wedstrijden tot en met 1.00m hoogte.


Bovendien onderschrijven alle provinciales en Paardensport Vlaanderen éénsgezind het engagement om structureel in te zetten op actieve stewarding tijdens alle wedstrijden ! Het toezien op het juiste gebruik van bitten, beenbeschermers en andere optoming of hulpmiddelen (sporen, zweep, ...) alsook het actief toezien op de oefenhindernissen in de paddock zijn belangrijk voor het welzijn van onze paarden en de opleiding van de ruiters.



Klik hier voor het reglement