Damien Haelterman klasseert zich in 1* Grote Prijs Kessel

Damien Haelterman klasseert zich in 1* Grote Prijs Kessel

In de 1* Grote Prijs van JPM International was er voor Damien Haelterman een plek in de top tien voorzien. 

Een spannende barrage met net niet de helft van de startende combinaties gekwalificeerd had Damien Haelterman als beste Belgische combinatie. In het zadel van de achtjarige Vienna de Laubry Z (v. Vigo d'Arsouilles) viel een balk in het zand tijdens de barrage, maar hun snelle tijd zorgde toch nog voor een negende plaats én een klassering.

Stijn Timmerman en Pieter de Brabandere speelden ook een rol in deze barrage. Voor Timmerman was er in combinatie met Quatro van Dorperheide (v. H&M Chilli Willi) de veertiende plaats, voor de Brabandere en Haranta (v. VDL Zirocco Blue) op vijftien.

brons op voor Rens Spreuwenberg. In combinatie met Coreenne Batilly (v. Numero Uno) kwam hij met een foutloze ronde in een tijd van 28,57 seconden over de finish. Met amper 0,06 seconde verschil kwam de Ierse Gavin Harley voor hen te staan en veroverde zilver in het zadel van Kara J d'Alve Z (v. Kannan). De snelste combinatie kwam uit Amerika. Veronica Tracy stuurde de achtjarige Munin (v. Mylord Carthago) in 27,13 seconden naar de overwinning. 

Volledige uitslag