Daisy Bruyninx zegeviert met eigen fokproduct in Lier

Daisy Bruyninx zegeviert met eigen fokproduct in Lier

Op Paasmaandag werd de springweek bij het Azelhof in Lier afgetrapt met verschillende rubrieken van zowel de reguliere competitie als de Cyclus voor Jonge Paarden. Daisy Bruyninx ging met de hoofdzege aan de haal op Mowgli du Sasiana. 

Foto: Daisy Bruyninkx en Chadli de Bo

In het 1.30m hoge parcours stuurde Bruyninx de 12-jarige Mowgli du Sasiana, een ruin van Emerald van 't Ruytershof uit eigen fokkerij, het snelst naar de eindmeet. Met slechts 19 honderdsten van een seconde verschil besloot Xander van Es met O Cyntaya van't Nederhof (Cluysenaer PNI) op twee. Jules Stevens werd derde op Herusa S (Tornesch, fokker: Piet Sleutels). Op vier kwam Jelle Geysen met de 8-jarige BWP ruin Quasim (Kannan, fokker: Frans en Dominique Van den Buys) voor Arno Boon en de even oude Qlassic van't Bosveld (L'Arc de Triomphe). 

Over een hoogte van 1.25m domineerde Eliah Pieters, hij palmde maar liefst het ganse podium in. Winnen deed hij op Opinel, een 10-jarige dochter van Nabab de Reve gefokt door Herman Claessens. Met de Diamant de Semilly-zoon Dictator From Second Life Z werd hij tweede. Vincent Dumoulin's fokproduct L Arc Louis 2 Z (L'Arc de Triomphe) leverde hem het brons op. Nick Bossaerts stuurde Qiawatha (Dominator Z) naar vier voor Nico van Der Plaetsen en My Secret of Usie (Emerald van 't Ruytershof). 

Start Cyclus Jonge Paarden

Bij de Cyclus konden 131 van de 203 vijfjarige paarden een foutloze omloop afleggen in het 1.05m hoge parcours en werden 80 van de 137 vierjarigen naar een nulronde gestuurd. 

Alle resultaten