Constant van Paesschen schrijft Grote Prijs Oliva op zijn naam

Constant van Paesschen schrijft Grote Prijs Oliva op zijn naam

De apotheose van de eerste week van de voorjaarstour van het MET in Oliva was de Grote Prijs. Over 1.45m werden de combinaties op de proef gesteld. Constant van Paesschen kwam als beste uit de test met Diaz du Thot (v. Ready Boy des Fore

Een uitgebreide internationale opkomst deed een gooi naar de overwinning van de Grote Prijs in Oliva. Na de basis hadden zestien combinaties een startticket voor de barrage in handen. Onze landgenoot Constant van Paesschen vormde opnieuw het grootste gevaar en hield met glans iedereen achter zich in het zadel van Diaz du Thot (v. Ready Boy des Forets). Met zijn tijd van 41,69 hield hij de Wereldbekerwinnaar van Marokko, Abdelkebir Ouaddar achter zich. De Marokkaan had net als toen de teugels van Istanbull vh Ooievaarshof (v. Casall) in handen. De BWP ruin uit de stallen van de West-Vlaamse familie Gheeraert zette z'n beste beentje voor en finishte in 42,45 op twee. De laatste podiumplaats was voor de Spanjaard Mariano Martinez Bastida, die voor eigen publiek met Quark de Prueilly Z (v. Quaprice Boimargot Quincy) naar het brons reed. 

Op vier vinden we opnieuw een Belgische combinatie met Gudrun Patteet en Sea Coast Donna Z (v. Diamant de Semilly). Jörne Sprehe vervolledigde de top vijf in het zadel van Hot Easy (v. Andiamo Z). 

Volledige uitslag