CHI Genève: Gevestigde Belgische waarden met sterke paarden richting Zwitserland

CHI Genève: Gevestigde Belgische waarden met sterke paarden richting Zwitserland

Zwitserland komt komend weekend opnieuw tot leven met de terugkeer van CHI Genève, editie 2023. Van 6 tot 10 december verzamelen enkele van 's werelds meest getalenteerde paarden en ruiters zich voor een spectaculaire vertoning.


De 62e editie van CHI Genève vindt zoals altijd plaats in het indrukwekkende Palexpo, waar een opwindend programma wacht op de liefhebbers van de sport. Op donderdagavond trapt het evenement af met de adembenemende 1.60m Le Trophée de Genève, de eerste kwalificatieronde voor de befaamde Rolex Grand Prix. Vervolgens staat op vrijdag de uitdagende 1.55m Prix des Communes Genevoises op het programma, gevolgd door de climax van de dag, de 1.60m Rolex IJRC Top 10 Finale in de avonduren. Zaterdag brengt zijn eigen hoogtepunten met de opwindende 1.60m Coupe de Genève en de uitdagende 1.55m Credit Suisse Challenge. De spanning stijgt naar een hoogtepunt op zondag wanneer de 1.60m Rolex Grand Prix het evenement op majestueuze wijze afsluit.

Smolders en van der Vleuten reizen beide met twee paarden richting Zwitserland:

  • Jérôme Guery: Careca LS Elite, Cristel, Enjoy d'Eole
  • Nicola Philippaerts: Derby de Riverland, Katanga vh Dingeshof, Moya vd Bisschop
  • Thibeau Spits: Foncetti vd Heffinck, King Van Essene
  • Wilm Vermeir: DM Jacqmotte, Iq van het Steentje, Magic van 't Hulgenrode Z
  • Gregory Wathelet: Berline du Maillet Z, Bond Jamesbond de Hay, Nevados S

Steve Guerdat zal alvast aanwezig zijn want de ruiter krijgt een heus eerbetoon op zaterdag, dat zijn individuele gouden medaille op het Europees Kampioenschap in Milaan zal vieren naast zijn indrukwekkend palmares in de Rolex Grand Slam-serie. De ogen zullen ook gericht zijn op Martin Fuchs, die een fikse bonus van maar liefst 500.000 euro kan verzilveren als hij een tweede opeenvolgende overwinning binnenhaalt, na zijn zege met Leone Jei op de pistes van Spruce Meadows in september.

Alle deelnemende ruiters en paarden vind je hier