Charlotte Philippe en Yves Vanderhasselt zijn de Grand Prix winnaars in Welkenraedt

Charlotte Philippe en Yves Vanderhasselt zijn de Grand Prix winnaars in Welkenraedt

Afgelopen weekend was er de nationale springwedstrijd in Welkenraedt. Dit mooi initiatief leverde de Grand Prix winst voor Charlotte Philippe. In deze 1.45m rubriek won de Waalse amazone met haar sBs-merrie, Godiva S (Andiamo). 

Vijf duo's kwalificeerden zich voor de herkansing. Enkel Philippe en Anna Maria Kuhlmann hielden het foutloos. De Duitse volgde op de tweede plek met Sire du Veret (Igor des Fontenis) voor Alex Duffy met onder het zadel Cento Blue (Centadel).

Kuhlmann volgde ook buiten het podium op de vierde plaats. In het zadel van Fabian (Gailard de la Pomme) bleef ze Sacha Beghuin met Jennifer van de Moorkeshoeve (Buffero vh Panishof) voor.

Silver Tour Grand Prix

De Silver Tour Grote Prijs kwam op zaterdag op naam van Yves Vanderhasselt. Vanderhasselt won met de Emerald-dochter, Lelielounka. Het duo bleef als enige foutloos onder de 40 seconden. Nicolas Toro volgde met Isa op de tweede plaats voor Luca Merisio met Carerra Z (Calvaro).

Net buiten het podium strandde Gauthier Mercenier met Conquestador (Canturano) voor Nando de Miranda met Dream du Phare (Othelo du Phare).

Afsluiter

In de Silver 1.30m proef snelde Abdelkader Benharrats met Churchill naar de eindzege. Kim Thiry volgde met Staaienhof Stables' Fausto (Dokkum de Rialfo) voor Charlotte Philippe met Electro vd Kromsteeg Z (Emerald).