Charlotte Mahieu verovert podiumplek in Kronenberg

Charlotte Mahieu verovert podiumplek in Kronenberg

Bij de Peelbergen leverde Charlotte Mahieu deze vroege namiddag een sterk resultaat af tijdens de 2* 1.40m rubriek die ook meetelde als kwalificatie voor de Medium Tour finale. Van de 65 deelnemers sprong Mahieu op de rug van de BWP ruin Kiarado (Diarado) naar de derde beste foutloze tijd en legde zo beslag op het brons.

Hoewel Charlotte Mahieu op de schimmelruin Kiarado twee knappe fases neerzette, kon de amazone uiteindelijk niet tippen aan de winnende ronde van de Franse Alexis Goulet en de negenjarige merrie Calla (Quateron) die afklokten in 27.71 seconden. Ook Eric Ten Cate plaatste zich met de KWPN ruin Ivoor (Eldorado van de Zeshoek) op eigen bodem nog voor Mahieu, met een verschil van slechts elf honderdsten op de winnares. 

De Zweedse Emma Emanuelsson vervolledigde de top vijf door zich er zowel met de vosmerrie Ladina (London) als op de zwarte merrie Canbella Blue PS (Cantolar) net naast het podium te plaatsen.

Vind de volledige uitslag hier.

Wat later zorgde Sam Polleunis voor wat Belgische representatie in de CSI2* over 1.35m en sprong naar de zevende plaats met Ona P (v. Kannan). De winst was voor Julien Anquetin op Baya du Ter (v. Kannan).

Volledige uitslag