Charlotte Defalque scoort sterk in Wereldbeker Freestyle van Stuttgart

Charlotte Defalque scoort sterk in Wereldbeker Freestyle van Stuttgart

Op Duitse bodem kon Charlotte Defalque een nette Kür neerzetten met haar Botticelli. Het paar danste in de Wereldbeker Grand Prix Freestyle naar de achtste plaats op vijftien deelnemers. 

Defalque kwam al vroeg in de competitie aan de start op de zeventienjarige hengst van Vivaldi. Het paar behaalde bij twee juryleden de zevende plaats en stonden ook nog eens op acht en dubbel op tien. Hun totaalscore van 78,090% leverde hen hun achtste plaats op. Larissa Pauluis kwam ook aan de start met Flambeau (Ampere). Na gisteren hoge ogen gegooid te hebben, kwam het paar vandaag op de elfde plaats. Verrassend genoeg werden ze door een jurylid ook op de vijfde plaats gezet! Zij hadden een totaal van 77,755%. 

Het was opnieuw Isabell Werth die de jury het meest kon bekoren. De Duitse amazone won net als gisteren voor eigen thuispubliek en stond na haar Kür met Emilio (Ehrenpreis) unaniem op één. Hun score van 86,880% beaamde hun overmacht. Op twee stond de Deense Nanna Skodborg Merrald met Blue Hors Don Olymbrio (Jazz) met een totaal van 82,965%. Ook zij stonden unaniem op twee. Patrik Kittel besloot op drie met een score van 81,340% voor Bonamour (Bonifatius). 

Resultaten