Charlotte Bettendorf houdt Mike Van Olst van Grand Prix zege in Gesves

Charlotte Bettendorf houdt Mike Van Olst van Grand Prix zege in Gesves

In de 1.45m nationale Grote Prijs in Gesves werd de winst uitgedeeld na een barrage met twaalf. Charlotte Bettendorf sprong daarbij naar de winst in het zadel van Francois Mathy's Salt Lake City 4.

Bettendorf en haar zoon van Stolzenberg bleven nipt voor op Mike Van Olst met Comme Elle Faut ODTH Z (Comme Il Faut). Het volledig podium strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. Daarbij vervolledigde Pascal van Laethem met Gregory Wathelet's voormalige Grand Prix-troef, Faul-Il Des 7 Vallons (Comme Il Faut).

Net buiten het podium volgde Jeroen De Winter op de vierde plek met zijn Iron Lady van 't Meulenhof (Quidam de Revel). Charlotte Bettendorf schreef eveneens de vijfde plek op naam met Lerskovs Balouna (Balou du Rouet). De Winter schreef dan ook weer de zesde plek op naam met Olina van 't Ruytershof (Jenson van 't Meulenhof).

Eerder hield Julien Macedoine de concurrentie achter zich in de 1.35m nationale rubriek. In het zadel van de Emerald-merrie, Qugana sprong de springruiter met vier honderdsten van een seconde verschil naar de eerste plaats, voor Antoine Goffin met Icarus van 't Hof van Eversem (Iron Man van' t Meulenhof). Geoffrey Cobbaut vervolledigde de top drie in het zadel van de Namelus R-zoon, Nashville R Van Groenhove Z (Namelus R).

In de 1.25m rubriek hield Naomie Saubain de eer aan zich. Saubain sprong met Onix vd Bisschop (Diamant de Semilly) naar de winst voor Sam Polleunis met Nina P (Thunder vd Zuuthoeve). Frederik Cattebeke en Z Golden Girl Hero Z (Zandor Z) werkten het podium af.