Celine Schoonbroodt-de Azevedo derde in Wereldbeker Helsinki

Celine Schoonbroodt-de Azevedo derde in Wereldbeker Helsinki

Celine Schoonbroodt - de Azevedo werd zonet knap derde in de CSI5* in Helsinki. Robert Whitaker won met Catwalk IV.

QUICK RESULT

1. Robert Whitaker (GBR) - Catwalk IV

2. Sergio Alvarez Moya (ESP) - Jet Run

3. Celine Schoonbroodt - de Azevedo (BEL) - Chepetta

4. Christian Kukuk (GER) - Quintino

5. Pius Schwizer (SUI) - Cortney Cox


Robert Whitaker was met Catwalk IV (v. Colman) de snelste foutloze combinatie in de barrage en finishte in 38.13. Hij was dik anderhalf seconde sneller dan de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Jet Run (v. Chacco Blue). Celine Schoonbroodt-De Azevedo sprong met haar merrie Chepetta (v. Chepetto) naar een knappe derde plaats in 40.09 seconden. 


Christian Kukuk kwam met Quintino (v. Quinton) als laatste aan zet en speelde het slim. Hij nam het zekere voor het onzekere en kwam met 47.18 maar wel foutloos over de finish. Zo bleef hij voor de Zwitser Pius Schwizer, die vijfde werd met Cortney Cox (v. Calro). Hij had een toptijd van 39.54, die goed geweest zou zijn voor een zilveren plak, was er geen balk gevallen. 
De Zweed Peter Fredricsson werd zevende met H&M Christian K (v. Namelus R). De Fransman Kevin Staut, met For Joy van 't Zorgvliet (v. For Pleasure) en de Ier Denis Lynch, met GC Chopin's Bushi (v. Contendro II) kwamen beiden aan start in de barrage, maar rondden hem niet af en staan daardoor ex aequo achtste.

De Duitser Michael Jung sluit met Fischerchelsea (v. Check In 2) ten slotte de top tien af.  Hij startte niet in de barrage, maar was met de snelste in het basisparcours met vier strafpunten. 


Resultaten

Foto Robert Whitaker: Press Finland Horse Show