Celine De Cabooter wint eerste HROV Grand Prix van het seizoen

Celine De Cabooter wint eerste HROV Grand Prix van het seizoen

Afgelopen weekend kwam het Oost-Vlaams regionaal seizoen terug op start in het voormalige Stal Hulsterlo. De ruiters trainen volop voor de Beker van Oost-Vlaanderen en Beker van de jeugd tijdens #JumpingSMS (1-4 juli).  In Meerdonk sprong Celine De Cabooter afgelopen weekend naar de Grand Prix-zege met Laguna Van 't Maeshof (Toulon).

In de 1.25m regionale Grote Prijs bleef De Cabooter als enige foutloos onder de 34 seconden. Op bijna één seconde volgde Eliane De Beule met haar vertrouwde Girlybet R (Querlybet Hero). Celine Sillis vervolledigde het podium met de 11-jarige Kobra Db (Echo Van 't Spieveld).

Op slechts drie honderdsten van een seconde volgde Tom Vermonden op de vierde plaats. In het zadel van J-Nobel vh Donkmeer Z (Jackson de Regor) werd Vermonden opgevolgd door de Nederlandse amazone, Imke Kort met Caappuccino. 

Op vrijdag wist Daan De Cleene de 1.20m hoofdrubriek op naam te schrijven. Samen met Mali (Bamako de Muze) bleef De Cleene Hippo-Homes amazone, Niki Geenens met Geena Lisa (Lord Z) voor. Imke Kort werkte de top drie af met Cappuccino. Net buiten het podium volgden Femke De Graaf met Picante Ter Elzen (Elvaro) op vier en Aubri Noyez met Quenndal de Lojou (Le Tot de Semilly) op vijf.

Op zondag werd de hoogste rubriek op 1.10m gebouwd. Hebe de Maeyer won met Lucky Lady van 't Valissenhof (Fantomas de Muze) voor Demi Hombroeckx met Merea Van de Elshoeve (Deauville De La Vie). Florence De Brabander vervolledigde het podium met Jonkvrouw Van het Landjuweel (Toulon). Eerder won Daphne Steenssens met Etna E (Bon Ami B) de 1.10m rubriek op vrijdag.

Op zaterdag schreef Niki Geenens de 1.15m proef op naam met haar vertrouwde Gazelle van de Vaelenberg (Toulon). De Oost-Vlaamse was bijna drie seconden sneller dan Peter Boelens met Nairobie Van D'Abdijhoeve (Cayenne vd Heffinck). Boelens' partner, Nina De Buck vervolledigde het podium met Napurna Van de Vrombautshoeve (Cayenne vd Heffinck).


Uitslagen