Celine De Cabooter wint Beker van Oost-Vlaanderen. "Op één na mooiste zege van mijn carrière"

Celine De Cabooter wint Beker van Oost-Vlaanderen. "Op één na mooiste zege van mijn carrière"

Op zondag werd tijdens de vierde editie van #JumpingSMS de Beker van Oost-Vlaanderen verreden. De organisatie zette alles in het werk om de piste optimaal te krijgen na een hevige wolkbreuk. In de finale proef snelde Celine De Cabooter naar de eindzege en won zo meteen het klassement.

Samen met  haar eigen Laguna Van 't Maeshof (Toulon x Ti Amo van het Lambroeck, fokker: Eric Maes) verwees ze Robbe Schelfaut naar de tweede trede. De Oost-Vlaming haalde het zilver met alique (Free Style).

Peter Boelens startte de finale als leider in het klassement. Met Nairobi Van De Tramroute (Bisquet Balou vd Mispelaere) nam de springruiter alle risico's en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 15e plaats in de dagproef. Alsnog genoeg voor de derde trede in dit kampioenschap.

"Voor mij is dit mijn op één na mooiste zege van mijn carrière," vertelt de amazone na afloop. "Ik heb ooit internationaal gewonnen in Waregem, die winst koester ik eveneens. Het was een pittige proef en topsport was vandaag zeker de juiste term."

"Ik wil de organisatie van #JumpingSMS enorm bedanken. Er zouden meer concours als deze moeten zijn! Maar het is uniek. Elk jaar is het alsof we op een nieuwe locatie komen. Er wordt geinvesteerd in aankleding, nieuwe sprongen en dankzij de sponsors worden we overladen met prijzen."