Carine Gagliani schittert in hoofdrubriek Gesves

Carine Gagliani schittert in hoofdrubriek Gesves

Op vrijdag sprong Jean De Grande al op het podium in Gesves. Op zaterdag herhaalde de West-Vlaming zijn top ranking en diende ditmaal twee duo's voor zich te dulden in de 1.40m hoofdrubriek. In de Gold League snelde Carine Gagliani naar de winst met haar SF-merrie, Earth Angel.

Samen met de dochter van Kannan bleef Gagliani slechts één honderdste van een seconde voor op Pascal Van Laethem met onder het zadel de sBs-hengst, Faut Il Des 7 Vallons (Comme Il Faut). Van Laethem en Gregory Wathelet's voormalig Grand Prix-paard werden opgevolgd door Jean De Grande met onder het zadel Freud Del Cabanon Cavalier - Pro (Filou de Muze).

Buiten het podium plaatste Johnathan Tassignon zich met Fun de L'Oiselière (Contendro) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Frederik Cattebeke met Pandora vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles).

Eerder sprong Bertrand Genin naar de winst in de 1.30m nationale rubriek. Op de rug van de sBs-merrie, Gipsy-Chin de Saulieu (Kannan) bleef de Waalse springruiter, Killian Norris met O'Dieu Van het Weidse Hof (Dieu Merci van T&L) voor. Lea Deflandre werkte het podium af met L'Arcaline de la Goette Z (L'Arc de Triomphe).

De 1.20m rubriek werd gedomineerd door Antoine Goffin. Goffin schreef de eerste plaats op naam met Cosmo W&W Z (Costello). De springruiter volgde zichzelf op met Chispaso d'Aubigny (Notrestar dela Nutria). Het paar werd opgevolgd door Joris Delvaux en Ceita Ste Hermelle (Babylis de Ste Hermelle).