Bjorn Vandenbossche gaat winnen in Kuringen

Bjorn Vandenbossche gaat winnen in Kuringen

Deze week komen de nationale springruiters aan de start bij het Woutershof in Kuringen. In de 1.40m GOLD hoofdrubriek snelde Bjorn Vandenbossche op vrijdag overtuigend naar de winst met de zoon van Elvis Ter Putte, Juristo Van Het Hagenhof.

Het duo hield als enige de chrono foutloos onder de 66 seconden en bleef ruim één seconde voor op Tim Prouvé met Bonne Amie (Ad A Big Boy). Samen met de 8-jarige merrie verwees Prouvé, Nico Baerts naar de derde plek. Baerts volgde met Mowgli du Sasiana (Emerald) onder het zadel.

Net buiten het podium volgde Hans Van Laer met de 12-jarige BWP-ruin, Jackson Van t Laerhof op de vierde plaats voor Nick Verlies met Luigi Van De Nethe.

Nico Baerts scoort over gehele lijn

Eerder won Nico Baerts de 1.30m rubriek met de AES-merrie, V Amouretta (Vipolyte Z). Patrick Jonkmans volgde op de tweede plek met de zoon van Wiensender, I Bay van het Langwater. De derde plaats kleurde Frans dankzij Clément Fortin met de sBs-merrie, Inka van de Castershoeve.

In de eerste 1.25m rubriek snelde Rachelle Jeanne Marie-Victoire De Doelder met Isis Van t Sas Z (Itackie Deux) voor Nico Baerts met Orkana Du Sasiana (Kannan). Thuisruiter, Seppe Wouters vervolledigde het podium in het zadel van de KWPN-merrie, G.Dolly Dot R (Zacharov).

Uitslagen