Bjorn Vandenbossche en Nicolas Lambrecht vlot van start onder Spaanse zon

Bjorn Vandenbossche en Nicolas Lambrecht vlot van start onder Spaanse zon

De Belgen waren alweer vroeg van de partij op de laatste dag in Oliva. In de Gold Tour was het Bjorn Vandenbossche die zich liet opvallen terwijl Nicolas Lambrecht zich op het podium zette in de Bronze Tour.

Bij Vandenbossche stond het parcours op een hoogte van 1.30m. Geen probleem zo bleek voor de zevenjarige Pivoine de La Pomme Z, een dochter van Montebello La Silla uit de fokkerij van Geert Baertsoen. Het duo kwam op de negende plaats. De overwinning kwam toe aan Skylandria Z, een negenjarige Zangersheide merrie van Super Trooper de Ness uit de fokkerij van Yvonne Copal. Het was de Brit Benjamin Clark die de merrie naar de zege stuurde. Landgenoot Chad Fellows werd derde op de Zangersheide ruin Nuller Z (Numero Uno, fokker: Glen Nielsen). 

In de Bronze Tour veroverde Lambrecht het brons in het zadel van Ogopogo, een BWP ruin van Deaville de La Vie uit de stallen van Dimitri Degrave. Op vier volgde Louis-Victor Stockman met de zesjarige Moonred van de Kransvijver-zoon Rudolf van de Kransvijver. Elien Vaes klasseerde zich op de elfde plaats met Raffaelo van het Eikenhof (Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

Resultaten