Bert Panneels, Sander Geenen en Virginie Thonon schitteren in cyclus Basècle

Bert Panneels, Sander Geenen en Virginie Thonon schitteren in cyclus Basècle

Ook in het Waalse Basècle kwamen de jonge springpaarden aan de start tijdens de cyclus-manche. In de hoofdreeks, deze voor zevenjarige paarden, snelde Bert Panneels met de BWP-merrie, Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) naar de eindzege.

Vorig jaar scoorde het duo al in de serie voor zesjarigen. Op het podium volgde Felicien Collin met Illy Girl de Libramont (Coeur de Cachas D.S.) op de tweede plaats voor Jan Vermeiren en Wim Vinckx. Vermeiren deelde de derde plaats met de Zangersheide-hengst, Cilanto XC Z (Chellsini Z). Vinckx stelde zich op, op de laagste trede van het podium met O Jewels Golden Girl van 't Ravennest (Comme Il Faut).

Vinckx stelde zich eveneens op op de vijfde plek met onder het zadel Adjani van de Kattevennen (Aktion Pur Z). Ook vorige week bleek de ruiter sterk te scoren.

Bij de zesjarigen werd de rubriek verreden over twee delen. In het eerste deel snelde Virginie Thonon met Paraquita VH (Jamal vd Heffinck) naar de winst. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Marc Bellemans volgde op de tweede plek met Hope of Roses (Livello) voor Tom Verduyn met Cardano VTH (Cassario I).

Sander Geenen won het tweede deel in het zadel van Nicky Dillien's Alaska Z (Asca Z). Het paar bleef Wim Vinckx met Hadewyn van 't Ravennest (Comme Il Faut) voor. Vinckx strandde eveneens op de derde plek met D-Isci van de Kattevennen Z (Darco).

Alle uitslagen