Bert Panneels en Ogina vd Bisschop regeren sterk in Zellik!

Bert Panneels en Ogina vd Bisschop regeren sterk in Zellik!

Bij WinterJumping in Zellik heeft Bert Panneels zich afgelopen weekend laten opvallen. Panneels loodste zijn 10-jarige Ogina vd Bisschop (fokker: Tom De Craene) meteen naar de winst in de 1.30m Grote Prijs. 

Op zaterdag was er geen houden aan de Vlaams-Brabantse springruiter en zijn dochter van Vigo d'Arsouilles. Het duo finishte ruim één seconde sneller dan Christophe Vanderhasselt en zijn 9-jarige Helie vd Gulden. Vanderhasselt en zijn dochter van Sandro Boy verwezen daarbij Matthias Hens met Quel Vedet van de Grenshoeve (El Torreo De Muze) naar de derde plaats.

Het duo werd opgevolgd door Thomas Leemans die met Petrouschka (Peppermill)  voor bleef op Steve Lefevre en Orinko.

Eerder won Xander Van Es de 1.20m rubriek. Samen met Naughty Girl Of Two Notes Z bleef Van Es nipt voor op Caroline Michez en Sarina. Van Es schreef ook de derde plaats op naam met de 16-jarige BWP-ruin, Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck). Kers op de taart volgde hij zichzelf op in het zadel van Disci.

In de hoogste rubriek op zondag, een 1.25m parcours, snelde Sofie Vandekeybus naar de winst. Samen met KWPN-merrie, Kir Royal (Numero Uno) bleef Vandekeybus slechts één tiende van een seconde voor op Marianne DE Cort en Chablis vh Heuvelland (Clinton I). Mendoca Dias Roberto vervolledigde de top drie met Cayenne.

Samen met Arizona Z (Aktion Pur Z) hield Gitte Borgions de concurrentie achter zich in de 1.15m proef. Het paar was slechts enkele honderdsten van een seconde sneller dan Siriana Fonte en DM JAn Zonder Vrees. Met Jannebee (Clinton) vervolledigde Tess Buts de top drie.

Alle uitslagen