Benny Naessens en Constant van Paesschen scoren in nationale Grand Prix's van Basecle en Zandhoven

Benny Naessens en Constant van Paesschen scoren in nationale Grand Prix's van Basecle en Zandhoven

Er werd op zaterdag nationaal gesprongen in zowel Zandhoven als in Basècles. Benny Naessens sprong naar de winst in BAsècles terwijl Constant Van Paesschen zich liet opvallen in Zandhoven.

In de 1.40m Grote Prijs van Basècles sprong Benny Naessens naar de winst met Kannavara Z (Kannan). De Oost-Vlaming bleef in deze hoofdrubriek nipt voor op Thierry Goffinet met Caruso de Mignot (Diamant De Semilly). De derde plaats kwam op naam van de recente Belgische kampioen bij de zesjarigen, Bertrand Genin.

De Waalse springruiter volgde met Holiday de la Bouverie (Clinton) voor Loris Berrittella en Kissinger Hero Z (Kassander van 't Roosakker). De top vijf van deze Grand Prix werd afgewerkt door Loic Massart en onder het zadel Edesa's Nobile (Catoki).

Constant van Paesschen wint Gold League Grand Prix

In Zandhoven kwalificeerden negen combinaties zich voor de herkansing van de 1.45m Grote Prijs. Constant Van Paesschen won met de 12-jarige Va-Vite-zoon, Virocondo Z. Het paar bleef nipt voor op Adam Carey (IRL) en de 9-jarige CSF Keatingstown Blue Lagoon (Zirocco Blue).

Op de derde plaats volgde Vincent Bourguignon met de BWP-ruin, Prince Of Bel Air Van Euverbraeke (Lavallino Ter Klomp).

De Belg plaatste zich ook op de vijfde plaats met Junius Vd Heffinck Z (VDL Groep Jos van d'Abdijhoeve). Net buiten de top drie strandde Mykola Pylypeiko met Karat (Kannan) op vier. Enkel de top vijf wiste een dubbele nulronde te rijden.

Uitslag Basècle

Uitslag Zandhoven