Benjamin Pieters houdt zoon Eliah van GP-zege bij HROV

Benjamin Pieters houdt zoon Eliah van GP-zege bij HROV

De HROV verzamelde afgelopen weekend op de pistes van Rijbaan Piet. In de 1.30m Grote Prijs kon Benjamin Pieters de hoofdvogel afschieten en snoepte zo de winst af van zijn zoon, Eliah. Bij de jonge paarden was het Yana Jansegers die zich liet opvallen bij de zesjarigen, Louise De Vlieger was de beste ponyruiter. 

Op zaterdag werden er maar liefst twee pistes bezet voor de HROV. De hoofdpiste werd afgesloten met de 1.30m hoge Grote Prijs, waar 24 combinaties aan de start kwamen. Benjamin Pieters had maar liefst drie paarden klaarstaan voor deze rubriek. De achtjarige Passionate from Second Life Z (v. Picasso Z) bezorgde hem de overwinning. Met ongeveer 40 honderdsten verschil hield hij zo zijn Eliah op afstand, die tweede werd op Pure Action from Second Life Z, eveneens een achtjarige merrie van Picasso Z. Daarnaast werd Benjamin ook nog eens vierde in het zadel van Chicca van de Quote Z (v. Corydon van T&L).

Op het podium kwam Katrien Nijs op drie te staan met haar eigen fokproduct Loulou d Avifauna (v. Bamako de Muze). Geoffrey Cobbaut sprong als laatste naar de prijzen en nam zowel plaats vijf als zes voor zijn rekening. Naar vijf reed hij met Intox van Groenhove (v. Turbo van 't Gestelhof), zes was voor Bam s Girl Z, een zevenjarige Zangersheide merrie. 

Benjamin Pieters nam over 1.20m ook gretig de overwinning mee naar huis op Lotti Blue Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Bijna vier seconden voorsprong hield Lise Desomviele op twee met Nice de Muze (v. Gemini II). Margot Devisscher volgde op de voet en werd derde met Joline van het Exelmanshof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Yente De Smet stuurde Gambo (v. Canadian River) naar vier voor Johan Wenselaers en Qolibri van t Roosakker (v. Kannan). 

Pytha Noël was in het zadel van Berlin des Iliers de beste over 1.10m. Paul De Stoop kwam op twee met Mon Ami (v. I'm Special de Muze) gevolgd door Kristof Moureau en Bariton Z (v. Berlin). 

Yana Jansegers stuurt Lola naar de overwinning bij zesjarige paarden

In de rubriek voor zesjarige paarden het Jansegers het beste paard onder het zadel en stuurde Lola, een sBs merrie van Untouchable, naar de winst. Anderhalve seconde later volgde Muriel Dens op twee met Hattrick (v. Diamant de Semilly). Steven Verwaeren vervolledigde het podium met Bellerose van het Lambroeck Z (v. Brantzau VDL). Pieter Van den Bossche was op de rug van Randiamo van Strijtem (v. Andiamo Semilly) de laatste dubbel foutloze op vier. 

Bij de vijfjarige paarden bleven negen van de vijfentwintig combinaties foutloos, bij de vierjarigen waren dat er vijftien van de eenendertig. 

Louise De Clerck wint Beker voor de pony's

In de Beker voor Pony's startte Louise De Vlieger haar kampioenschap op kop. De amazone moest met Une Etoile (Wayland Red Pepper) uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Louise De Clerck won in het zadel van de 11-jarige Milo DJ (Ahorn's Marengo). Aurélie Van de Walle nam doorheen het kampioenschap revanche. De amazone startte met Oksana Van ten Torre (Calipso Van de Vondelhoeve) op een vijfde plaats maar plaatste zich uiteindelijk op de zilveren plaats.

Rania Dindane schrijft Greenfield Selection Grote Prijs op naam

Op zondag stonden de hindernissen in de Grote Prijs op 1.25m hoogte. Daar was de Belgische maar voor Ivoorkust uitkomende Rania Dindane de sterkste amazone. Met maar liefst ruim twee seconden verschil won ze op de rug van Diabolique TMS Z (v. Diamant de Semilly). Geoffrey Cobbaut volgde gezwind op twee met Orianna vd Oudeveldhoeve (v. Action Breaker), de laatste medaille was voor Katrien Nijs en Pionier van t Reebroeck (v. Lordanos). Deze derde plaats moest ze echter wel delen met Benjamin Pieters op Lotti Blue Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Femke De Graaf was de laatste in de prijzen met Joker van de La Rosteehoeve (v. Faldiano). 


Alle resultaten