Belgische paarden domineren in finales jonge paarden van Vejer de La Frontera

Belgische paarden domineren in finales jonge paarden van Vejer de La Frontera

De Sunshine Tour had op woensdag heel wat finales en 'farewell'-rubrieken gepland voor de jonge paarden. Bij de zesjarigen domineerden de Belgische paarden de top drie. Wat later plaatste de sBs ruin Maceo du Chapitre zich op één. 

In het 1.25m hoge parcours bleven 34 van de ruim 75 combinaties foutloos. De Zangersheide zoon van Copycat Z, Sing Z, zegevierde onder de Britse Tabitha Kyle. De door Christophe Gijbels gefokte Bouvardia van Twelve Oaks Z (Bisquet Balou C) sprong naar de tweede plaats met Coen Williams. Op drie zagen we met Victoria Gullikson nog een Zangersheide merrie onder het zadel. Comme Dance Ee Z, een dochter van Comme d'Api vd Hacienda Z. 

De Nederlandse ruiter Dirk Rehorst stuurde de Zangersheide merrie Tirza Z (Thunder vd Zuuthoeve) naar de zesde plaats. De door Rudy De Smet gefokte Suntouchable van 't Kouterhof (Untouchable) noteerde zich met Coen Williams op plaats negen. Op tien volgde de BWP hengst Sagan van het Netehof, een zoon van Catoki. 

Resultaten

In de finale voor zesjarigen zegevierde Maceo du Chapitre. Deze door Elevage du Chapitre gefokte zoon van Hortaxe du Seigneur kwam aan het werk met de Ier Alexander Butler. De BWP merrie Sempre van de Berghoeve volgde op de voet. Voor de Bamako de Muze-dochter werd de tweede plaats genoteerd met Carlos Bosch Cebrian. De BWP hengst Special Edition de Muze (Hunter's Scendro) finishte op tien voor de BWP ruin Salvador-V (Eldorado vd Zeshoek). 

Resultaten


F. ©: Equus Media