België start EK in middenmoot, Charlotte Defalque rijdt naar beste resultaat

België start EK in middenmoot, Charlotte Defalque rijdt naar beste resultaat

In Riesenbeck kwamen vandaag de eerste ruiters voor de landenwedstrijd aan de start. Voor ons land zagen we Charlotte Defalque en Domien Michiels aan het werk in dit eerste gedeelte. 

Individueel zorgde Defalque voor het beste resultaat. De Belgische amazone reed in het zadel van de zeventienjarige Botticelli (v. Vivaldi) naar een score van 71,072% en werd zo dertiende op 34 deelnemers. Domien Michiels volgde nog binnen de top twintig en reed op Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi) naar een gemiddelde van 69,068% wat hen op negentien liet eindigen. 

Individueel was de winst voor Carl Hester. De Brit stuurde de KWPN'er Fame (v. Bordeaux) naar een totaal van 78,540% en werd op één jurylid na unaniem op de eerste plaats gezet. Op twee kwam Isabelle Werth met DSP Quantz (v. Quaterback) en een score van 77,174%. Haar landgenoot Matthias Alexander Rath volgde op drie en kreeg voor zijn proef op Thiago GS (v. Totilas) 74,845%. 

In de landenwedstrijd zien we dezelfde verdeling met het Britse team op kop. Duitsland volgt met iets meer dan een halve procent verschil. Denemarken vult voorlopig de derde plaats in. Na de prestaties van Defalque en Michiels staat ons land voorlopig op dertien gepositioneerd. 

Resultaten landenwedstrijd
Resultaten individueel