Bart Jay Jr. Vandecasteele wint Gouden Laars Lier

Bart Jay Jr. Vandecasteele wint Gouden Laars Lier

Afgelopen weekend verzamelde de Belgische springjeugd in Lier voor de Gouden Laars. In de 1.40m hoofdrubriek werd de winst uitgedeeld na een barrage met tien. Na afloop stelde Bart Jay Jr.  Vandecasteele zich vooraan de prijsuitreiking op. De West-Vlaming won in het zadel van Kadee Van het Heikanthof (Esperanto Van Paemel).

Bart Jay Jr. en de 12-jarige merrie bleven ruim één seconde voor op Elise Van Den Branden met onder het zadel de 10-jarige Loreen Van 't Ruytershof Z (Levisto Z). De top drie van deze hoofdrubriek werd afgewerkt door Anouk De Proft met onder het zadel Monaco du Chablis (Norton d'Eole).

Enkel deze top drie slaagde erin de herkansing foutloos af te werken. Met één springfout volgde Jeroen De Winter net buiten het podium. Op de rug van de Kannan-merrie, Kerenina Z bleef De Winter voor op Yana Jansegers met Orlando Van de Afspanning (Karouzo  van 't Kathof).

Eerder won Yari Van Den Branden de 1.30m proef. In het zadel van de achtjarige BWP-merrie, Ohara (Action-Breaker) bleef de springruiter net geen seconde voor op Birthe Goossens met Hope vd Bakkershoeve (Thunder van de Zuuthoeve). Juliette De Wilde vervolledigde het podium met de 17-jarige Abercrombie (Ovidius).

De 1.20m rubriek kwam na afloop op naam van Janne Caals met haar eigen gefokte Leffe Van de Zandloper (Houston). Als enige bleef het paar foutloos onder de 37 seconden limiet. Eliah Pieters volgde met Pimpernel Van de V&D Stables (Corydon van T&L) voor Carlotta Stegen met Carcica (Carthino Z).

De eerste winst van de dag, een 1.10m zege, werd opgeëist door Evy Claeys met Nasty-Flamme. Samen met de Houston-merrie verwees de amazone, Clara Mawet met I Can 't Stop d'Alphi (Nonstop) naar de tweede plaats. Mathilde Perot volgde op plek drie in het zadel van Davidoff v/d Molendreef (Orlando).

Alle resultaten