Bart Clarys heer en meester in GP-kwalificatie Oliva

Bart Clarys heer en meester in GP-kwalificatie Oliva
Opnieuw een Belgische overwinning onder Spaanse zon! Met een aangename 20 graden op de snoet was Bart Clarys de te kloppen man in de Silver rubriek over 1.35m. De aanwezige combinaties konden een kwalificatie scoren voor de aankomende Grote Prijs. 

Clarys kwam al vroeg aan de bak in deze rubriek en zette meteen een scherpe tijd van 66,32. Hij stond al snel op één en moest die plaats ook niet meer afgeven. Oxygene du Marais DD (v. Kannan) zat onder Clarys' zadel en kon op geen enkele fout betrapt worden. Andere Belgische combinatie Fabienne Daigneux-Lange had een springfout in de weg voor een klassering met BB d'Fee Sauveniere Z (v. Balou du Rouet). 

In de top drie kwam Seamus Hughes Kennedy op twee in het zadel van Castlefield Hera. Adir Dias De Abreu sloot af en was derde met Cordessia Z (v. Cordess 2). 

Alle resultaten Silver 1.35m

Clarys drukt duidelijk zijn stempel in Spanje. In de opeenvolgende Gold rubriek over 1.30m sprong de Belg naar een vijfde plaats op de rug van Hestelle M (v. Toulon). Kasper de Boeck hield Taloudor KZ (v. Taloubet K) ook foutloos maar was net niet snel genoeg om zich te kunnen klasseren. 

Winst was er voor Alfie Bradstock en Hallowberry Cruz (v. Cruising) gevolgd door landgenote Marnie Darcy Green op twee met Ice Cold Z. Op drie kwam Sancie Latecoere met Urane du Busson (v. Mylord Carthago). 

Alle resultaten Gold 1.30m