Anthony Wellens verzilvert eerste medaille in Aalborg!

Anthony Wellens verzilvert eerste medaille in Aalborg!

Naast Marthe Heudens, was het Anthony Wellens die domineerde in de Medium Tour in Aalborg. Hij kreeg het zilver omgehangen in de 1.40m rubriek. 

Olivia Vls, een negenjarige dochter van Ultimate de Kreisker, werd door Wellens zonder fouten doorheen het 1.40m hoge parcours geleid. In deze proef met 1.40m hoge hindernissen werd er rechtstreeks op tijd gereden. Het duo kwam al vroeg aan de start en verscheen als zesde in de ring van de ruim negentig combinaties maar legde de lat meteen hoog. Met 64,61 seconden op de klok bleven ze standvastig op twee staan en daar sloten ze ook af. Enkel de Noorse Therese Soehol Henriksen wist sneller te zijn en reed Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) in 63,12 seconden naar de winst. Een seconde na Wellens kwam Adam Grzegorzewski over de finish met Stakata (v. Stanley) en werd derde. 

Andres Vereecke kwam ook nog de kop opsteken in de top tien en besloot die met l'Esmeralda van t Meulenhof (v. Nabab de Reve). Plaats vier en vijf waren voor Belgische paarden. De BWP merrie Horsedeals Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte) kwam onder Eric Ten Cate op vier te staan, de sBs-hengst Jazzy des Dames (v. Emerald) bezorgde Thiago Ribas Da Costa de vijfde plaats. 


Volledige uitslag