Anthony Wellens mist het podium op een haar na in Uggerhalne

Anthony Wellens mist het podium op een haar na in Uggerhalne

Anthony Wellens was de Belgische sterkhouder in de 3* 1.45m rubriek van de EEF Series Aalborg. Na een spannende barrage vond hij z'n plek in de top tien. 

Wellens had in het Deense Uggerhalne de negenjarige Olivia Vls (v. Ultimate de Kreisker) ingezet voor de 3* rubriek met 1.45m hoge hindernissen. Van de ruim veertig deelnemers mochten zij als één van de twaalf aantreden in de barrage. Het Belgische duo hield er een scherpe tijd op na maar een springfout verdrong hen naar de negende plaats. Andres Vereecke was met L'Esmeralda van t Meulenhof (v. Nabab de Reve) de enige andere Belgische combinatie, zij haalden helaas de barrage niet en eindigden op 32. 

De winst kwam in handen van de Duitse Nicola Pohl. In het zadel van Arlo de Blondel (v. Tlaloc M) was Pohl overtuigend de snelste in de barrage, met twee seconden verschil op haar landgenoot Philip Rüping, die op Miss Chacco PS (v. Messenger) tweede werd. Zij bleven net geen halve seconde voor op de Pool Adam Grzegorzewski en Stakata (v. Stanley). Vier en vijf waren voor twee plaatselijke combinaties, waaronder Philippa Wildfang Linde die de Zangersheide merrie carreau of Greenhill Z (v. Clintissimo Z) onder het zadel had om vierde te worden.


 Volledige uitslag