Anouk De Proft wint op QC Stables en eist startplaats Waregem Horse Week op

Anouk De Proft wint op QC Stables en eist startplaats Waregem Horse Week op

De Oost-Vlaamse springruiters waren afgelopen weekend te gast op QC Stables in St Niklaas. Met tien kwamen ze aan de start in de barrage van de 1.25m Grote Prijs. Uiteindelijk hield Anouk de Proft de concurrentie achter zich met onder het zadel haar vertrouwde Eleonore Blue.

De Proft won zo een wildcard voor de internationale Waregem Horse Week. Samen met de Mr Blue-merrie hield ze als enige de chrono onder de 34 seconden. Met bijna één seconde verschil volgde Andres Vereecke op de tweede plek in het zadel van Noyelle vd Begijnakker (Kannan). Het paar bleef zo nipt voor op Koen De Waele met Simply Magic KDW Z (Hunter's Scendix).

Net buiten het podium sprong Bernardo Alves foutloos naar de vierde plaats. Op de rug van Mumbay bleef de Braziliaan Dirk Lelie met Charmeur voor.

In de 1.10m finale wist Leonard Boelens de winst op zijn naam te schrijven met Pieter Devos' voormalige Dax van d'Abdijhoeve (Desir du Chateau). Het duo bleef ruim twee seconden voor op Elisha De Vos met Lord Leo Centaur. Lise Deomviele vervolledigde de top drie met onder het zadel Nice de Muze.

De 1.15m winst kwam op naam van Robbe SChelfaut met Dream Life Sunheup. In deze rubriek volgde Simon Caals op de tweede en derde plaats met respectievelijk Euclides van T&L en Leffe van de Zandloper.

Alle resultaten