Annelore Roegiers snelt naar hoofdzege in Destelbergen

Annelore Roegiers snelt naar hoofdzege in Destelbergen

Het Barelhof in Destelbergen, waar Wilm Vermeir recent nog een interessante clinic gaf, vormde afgelopen weekend het toneel voor de HROV. Op zondag leidde Annelore Roegiers de ereronde van de hoofdrubriek, Daphne Steenssens was de beste op zaterdag. Bij de pony's hield Nora Van Haelst alle concurrentie achter haar. 

De 1.20m hoofdrubriek werd op zondagavond verreden. Slechts 23 ruiters kwamen aan de start, negen van hen stootten door tot in de barrage. In die barrage zorgde Annelore Roegiers voor de snelste ronde in het zadel van Evnie van de Kasteeldreef Z (v. Elvis ter Putte). Ze bleef net geen seconde voor op Maarten Vercauteren die Qui-Qui van t Leybrouck (v. Di Cantero van Ter Hulst Z) zadelde en tweede werd. Dorien Berkers vervolledigde de top drie met Argos van Hof ter Naillen (v. Querlybet Hero). Roegiers had ook Rolex van de Molendreef (v. Kafka vd Heffinck) die eveneens foutloos bleef en vijfde werd. Voor hen op vier kwam Shari De Laet met Cataleya 3 (v. Cachas).

Over 1.10m was Kato De Meyst veruit de beste op Fuchsia v/d Donkhoeve (v. Malito de Reves), zij wonnen met bijna vier seconden voorsprong. Jolien Schepens reed Unique Normand (v. Derby Du Gite) naar de tweede plaats en hield zo Sophie De Langhe met Gallo Blue van Essene (v. Chacco Blue) achter hen op drie. Ellen Vandeven nam de vierde plaats voor haar rekening met Titanne vd Rottery Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) gevolgd door Isabelle Hanssens en Labrusca de Muze (v. Elvis ter Putte).

Pony's

In de hoogste ponyrubriek was Nora Van Haelst de concurrentie te snel af op Road Runner vd Bucxtale (v. Machno Carwyn). Dido Thierens was met Rocky snel genoeg voor de tweede plaats. Aurélie Van De Walle reed haar twee pony's naar een klassering, de amazone werd derde op Kantje's Fabienne en vierde op Oksana van Ter Torre. 

Van Haelst moest over 90cm met Road Runner vd Bucxtale de winst uit handen geven want Sterre Heyvaert was ruim een seconde sneller op Ka van Orchid (v. Kanshebber). Joey Vandegoor reed Lex van het Kleinhof (v. Principal Dream vd Delthoeve) naar het brons. Op vier kwam Margaux Dereymaeker met Pecket d'Aubrux (v. Norton de la Boverie) voor Rosanne Van Mene met Rocky's Ryan SB. 

Zaterdag

Een dag eerder stond de hoogste rubriek op 1.15m hoogte. Een grote rubriek met ruim 50 deelnemers werd gewonnen door Daphne Steenssens. Op Etna E (v. Bon Ami b) finishte in 26,35 seconden. Kiano Teirbrood reed Best - Mix Its Me (v. Bamako de Muze) in 27,72 seconden naar de tweede plaats. Met 28,69 seconden op de klok werd Marthe Desomviele derde met Geneve de Muze (v. Vigo d'Arsouilles). Paul De Stoop kwam op vier met Mon Ami (v. I'm Special de Muze) maar werd ook nog eens zesde op Flamingo de Semilly (v. Flamengo de Semilly). Dries Van Meervenne werd vijfde op Ransiki van de Elshoeve (v. Bamako de Muze). 

Frederik Wuytack zegevierde op de rug van Quinta Van t Klavertje Vier (v. Mosito van t Hellehof) over 1.05m maar werd ook nog eens vierde op Romance de Muze (v. Mosito van het Hellehof). Jens Maes stuurde Nikita van t Hagenhof (v. Clapton VDL) naar de tweede plaats, Dries Van Meervenne werd derde op Quindao van de Elshoeve (v. Dakar VDL). Maarten Maes besloot de top vijf met Richmond van de Elshoeve (v. Matisse de Mariposa). 

Bekijk alle resultaten hier