Amazones en Pieter De Backer zetten kers op de taart in Aalter

Amazones en Pieter De Backer zetten kers op de taart in Aalter

Ook de regionale springsport is terug outdoor gestart. De Oost-Vlaamse springruiters verzamelden afgelopen weekend in Aalter. In de 1.25m Grote Prijs wisten acht combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing. Uiteindelijk hield Pieter De Backer de concurrentie achter zich met de 9-jarige Nesquick van de Backershoeve.

Samen met zijn eigen gefokte zoon van Elvis ter Putte bleef De Backer nipt voor op Brent Van Damme met onder het zadel de dochter van Vigo d'Arsouilles, Masciarelli Van 't Verahof. Beide combinaties hielden de chrono onder de 48 seconden en bleven zo ruim twee seconden voor op Ayco Bauwens met de sBs-ruin, Chevignon (Lord Z).

Net buiten het podium strandde Eliska Hrda op de vierde plek. In het zadel van Landjano (Landzauber) bleef de Tsjechische amazone Kiano Teirbrood met Best-Mix It's Me (Bamako de Muze) voor. Enkel deze top vijf wist een dubbel foutloze omloop te presteren.

Girl Power op het podium

Eerder sprong Femke de Graaf met de 6-jarige Quito Van de Bosbeek (Mosito Van Het Hellehof) naar de 1.15m winst. Op ruim vijf seconden volgde Janne Caals met de 11-jarige BWP-merrie, Leffe van de Zandloper, op de tweede plek. Daphne Steenssens vervolledigde de top drie met Etna-E (Bon Ami B).

Op zaterdag was er geen houden aan Estee Bomere. De lokale springamazone imponeerde vorig jaar nog tijdens het jeugd Europees kampioenschap, in Aalter won ze de 1.20m proef met History Van 't Ameldonk (Horion de Libersart). De fokkerij Van 't Ameldonk bezette het volledig podium. Bomere volgde zichzelf op met de zevenjarige dochter van Marius Claudius, Moonshine van 't Ameldonk. Het podium werd afgewerkt door Lore Decock met haar vertrouwde HEschung van't Ameldonk.

Eerder won Ella Bomere de 1.10m rubriek met Helios van 't Hemelszoet (Catwalk van de Helle).


Alle uitslagen


*Pedigree dankzij equtelex.com