Amazones domineren 1m20 rubriek in RC Groenhoeve

Amazones domineren 1m20 rubriek in RC Groenhoeve

In RC Groenhoeve werd afgelopen weekend een regionale wedstrijd van de WVUR gesprongen. De winst in het 1m10 ging naar Maxim Cauwelier. Hij kon met Cupido de Magree Z de nul behouden en finishte in 42,23 seconden. Hiermee bleef hij Paulien Dobbelaere voor die met Cahors De Fribois B Z de tweede plaats voor haar rekening nam. Ook zij kon de nul behouden en klokte af in 43,44 seconden. Enkel de top twee kon een foutloze ronde sprongen. Yana Denolf was de snelste vierpunter. Zij rekende op Darcouffa om in 38,48 seconden naar de finish te rijden. Dit leverde haar de derde plaats op.

Pieter Stubbe (Hurricane) en Amber Mabbe (Mabelle Van Tormetal) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

1m10 vrijdag

Op vrijdag ging de overwinning in het 1m10 naar Thibo Deketelaere. Hij rekende op Ines om in 32,07 seconden een foutloze ronde te springen. Sander Logghe en Daliena B eindigden op de tweede plaats. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 32,72 seconden. Carole Baron en Fernhill Rua vervolledigden het podium. Zij konden de nul op de teller houden en finishten in 34,15 seconden. 

Nicolas Lambrecht (Nabab's Girl Wp Z) en Billie Verlee (Bahia De Kezeg) volgden op vier en vijf.

1m20 vrijdag

In het 1m20 reed Anouk Steyaert naar de overwinning. Zij sprong een foutloze tweede fase in het zadel van Japrisco van de Backershoeve en klokte af in 27,73 seconden. Lize Lammens en K-Evita van Stal Verjoy volgden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 31,35 seconden. Rebecca David en Flügel van het Hazewindeke eindigden op de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 31,95 seconden.

Tom Camerlijnck (Origi) en Lukas Dierickx (Icarus d'Arsouilles) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten