Aline Sercu wint de Grote Prijs Memorial Frans Baert bij Stal De Ark

Aline Sercu wint de Grote Prijs Memorial Frans Baert bij Stal De Ark

Stal De Ark stelde afgelopen weekend zijn deuren open voor de ruiters van de WVUR. De Grote Prijs op zaterdag werd gewonnen door Aline Sercu. 

De 1.30m hoge Grote Prijs had zestien deelnemers aan de start waarvan er zeven mochten terugkeren voor de barrage. Aline Sercu slaagde erin twee paarden foutloos doorheen het basisparcours te gidsen. Op La Belle Van Sombeke, een twaalfjarige BWP merrie van Houston, kreeg de amazone vier strafpunten waardoor ze vijfde werd. In het zadel van Darranty By Mdl (v. Warrant) bleef Sercu foutloos en klokte af op de snelste tijd. De tweede plaats werd ingevuld door de Fransman Benjamin Robert en Coupd Coeur d Euskadi. Lesie Goethals was goed voor brons na een dubbel foutloze rit op de zevenjarige L Chaim Epona (v. Vagabond de La Pomme). Melanie Deloof zagen we in actie met New Balou van 't Leeuwerikenhof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). Ook zij bleven dubbel foutloos en kwamen op vier.

De 1.20m Pro Tour werd gewonnen door Julie Devloo. Op de achtjarige Kaylinn K (v. Connect) was de amazone ruim een seconde sneller dan Cedric Desimpel die de achtjarige Carte D or Z (v. Chellsini Z) had gezadeld. De top drie werd besloten door Quinn Van De Velde en Otho v/h Claeyssenhof (v. Numero Uno). Matthias Vancouillie werd na zijn foutloze uitslag met Ideefix van de Vancoohoeve (v. Glock's London) vierde.

Sophie Vanhoutte was op haar beurt de beste in de 1.10m Pro Tour. In het zadel van de 20-jarige Diaz van t Hoveke (v. Fuego du Prelet) won de amazone met twee seconden voorsprong. Luca Maxine Devos bracht Milenca VD Barbierbeek (v. Elvis ter Putte) naar de tweede plaats terwijl Nina Deveen op drie kwam met Nibbit (v. Eurocommerce Napels). Megan Perquy en de zesjarige Appach Z (v. Apardi) werden vierde.

Marth Alliet en Laurence Declercq zegevieren in de Fun Tour

Op zondag was het Marth Alliet die de hoofdrubriek van de Fun Tour op naam schreef met Camelot (v. Chin Chin). Merel Wittebolle zagen we op twee met de 9-jarige Odina van t Siamshof (v. Nabab de Reve). Drie ging ook naar een 9-jarige en was voor Castillia d Argilla Z (v. Casiro I) onder Celine Eekeloo. Lennart Van Vlaenderen zagen we terug op vier met de 8-jarige Penelope d O (v. Diamant de Semilly) terwijl Dimitri Peeters de beste zesjarige onder het zadel had en vijfde werd met Labelle van t Ameldonk Z (v. Lavallino ter Klomp). 

De hoogste ponyproef stond op 1.10m hoogte en werd gewonnen door Laurence Declercq. Op de zesjarige Harmonie du Levant (v. Uhland D Aven) won de amazone met bijna drie seconden voorsprong. Voor Margot Debussche haar foutloos optreden met de zesjarige Vasco Optimus (v. Goliath van de Groeneweg) was er het zilver. Emile Beke vervolledigde de top drie als laatste dubbel foutloze op Incitatus. Apolline Vanoverberghe stond met Louna des Culants op vier voor Febe D Haluwin en Egmond. 

Debussche zegevierde in de 1m rubriek in het zadel van Drumer King. Estelle Pieters werd hier tweede op Laura voor Declercq en Harmonie du Levant. 

Alle resultaten