Alexander Housen moet Britse voorlaten op podium Gold 1.35m Oliva

Alexander Housen moet Britse voorlaten op podium Gold 1.35m Oliva

Ochtendstond had net geen goud in de mond voor Alexander Housen. De dag in Oliva werd door Housen, in het zadel van Cayenne d'Ive Z (Calvaro F.C.) gestart met een zilveren medaille in de Gold 1.35m rubriek. 

Enkel Bethanie Knight deed het beter dan Housen. Op de rug van Second Chance (Carland) klokte de Britse als enige onder de 61 seconden af, en eindigde daarmee met goud op een kleine seconde voor Housen en Cayenne d'Ive Z. Met een chrono nog net onder 62 seconden reeds de Zweedse Janelle Larsson in het zadel van Bollinger (Baltimore 1178) naar een bronzen medaille.

Net buiten de top drie eindigde Lieven Devos en de 9-jarige hengst Hannibal als vierde, gevolgd door Zazou Hoffman op Moka Delle Schiave (Stakkato).

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.35m hier.

Gelijktijdig met deze Gold proef werd ook de eerste Bronze rubriek van de dag verreden. Deze eindigde Bertrand Genin in het zadel van U de Quito de Baussy Z (Ulove des Charmes) met een plek net naast het podium. Slechts 21 honderdsten weerhielden de Belg van een medaille. Winst ging hier naar de Zwitserse combinatie Noah Pfyffer Von Altishofen en Rock de Vains (Robin Z).

Ook Eva Jennen wist hier prijzen weg te kapen. Met zowel Emalie Terma G Z (Emerald), als Valuas Vd Horst Z (Verdi) sloot ze vlak na de top vijf aan, en klasseerde zich zo als zesde en zevende.

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.30m hier.