Zoe Conter maakt zich ook op voor springtour in Wellington.

Zoe Conter maakt zich ook op voor springtour in Wellington.

Niet alleen Nicola Philippaerts trekt richting Wellington. Ook Zoe Conter reist over de grote plas. "Ik vertrek vrijdag 15 januari richting Wellington, Florida en blijf daar tot het einde van de tour, tot de eerste week van april dus. Er zijn een paar dingen veranderd tegenover andere jaren als ik het zo hoor. Er mag bijvoorbeeld geen publiek op de jumping komen"

Zit je daarmee in je hoofd, met die onrustige situatie, of is dat in Wellington niet voelbaar, denk je?

Ik zit er toch wel een klein beetje mee in mijn hoofd, aangezien de machtsoverdracht van het presidentschap op 20 januari gebeurt. We zullen moeten afwachten en zien wat het geeft, ik hoop dat er niet nog meer veranderingen komen, maar momenteel lijkt alles ok te zijn.

Zijn de paarden al vertrokken? Zijn ze daar ook in quarantaine? Wie is er mee? Hoe vaak krijg je nieuws, en vooral: is hun reis goed verlopen?

Ik heb mijn hengst Univers de Vinnebus begin december al naar Amerika gestuurd aangezien hengsten 30 tot 40 dagen in quarantaine moeten. Mijn vier merries, La Una, Dolitaire Chavannaise, Soory de l’Hallali en Ma Belle zijn vrijdag vertrokken en moeten twee weken in quarantaine. Mijn ruin Dawa de Greenbay Z tenslotte vertrekt eind volgende week, ruinen moeten slechts twee dagen in bloedquarantaine. Ik neem twee grooms mee, eentje is meegevlogen met de merries en de andere vertrekt volgende week met Dawa. Ik krijg hele tijd berichtjes van hen, waarin ze laten weten dat ze in de luchthaven zijn aangekomen, foto’s van als de paarden op de containers worden gezet, en als ze opstijgen, etc. De merries zijn zondagochtend veilig toegekomen in Miami, en hun reis is super goed verlopen gelukkig, er is altijd wel een klein stressgevoel als de paarden zo ver moeten reizen.

Wat gebeurt er met de paarden die niet mee gereisd zijn, krijgen die rust of worden die doorgetraind thuis? Mis je hen als je in Wellington bent?

Ik heb drie paarden thuis gelaten, twee 8-jarigen, Natan van ‘t Laarhof en Levista DBH Z en mijn beste paard Davidoff de Lassus. Davidoff heeft momenteel een blessure, die blijft thuis met mijn home groom maar wordt wel terug in het werk gezet ondertussen zo dat die in orde is als ik terug ben. Natan gaat naar Kendra Brinkop, die neemt hem mee naar Sunshine Tour opdat hij kan blijven springen. Hetzelfde geldt voor Levista, zij gaat mee met Michael Hughes naar Sunshine Tour. Ik heb een heel hechte band met al mijn paarden dus ik ga ze zeker missen als ik zo lang weg ben, maar thuis houden ze mij goed op de hoogte en sturen ze veel foto’s.

Jij bent kind aan huis in Wellington. Wat is er zo speciaal aan deze wedstrijd?

Het weer is er meestal goed, en er is iedere week competitie. Om het jaar te beginnen is het super om terug in het wedstrijdritme te geraken. Een week kan je op het gras springen, de andere week op een grote zandpiste. Ik heb daar ook super goede trainers, Missy Clark en John Brennan van North Run, het is een super ervaring om drie maanden in het jaar met hen te trainen. Papa stuurt ons naar daar om die redenen, maar ook omdat de handel daar altijd heel goed is voor ons. Hij gaat af en toe proberen langs te komen deze winter, maar we weten niet goed of dat zo simpel zal zijn dit jaar. Mijn zus rijdt er deze keer niet, omdat zij al even een nieuwe trainer heeft, Yves Houthackers, en zij hem volgt naar Oliva en de Sunshine Tour.

Weet je al meer over jouw planning voor 2021? Waar werk je het hardst naartoe?

Ik heb nog geen planning gemaakt voor de rest van 2021. Ik denk dat ik tijdens de wedstrijd in Wellington ga beslissen welke wedstrijden er verder op mijn programma komen, het hangt ervan af hoe de coronasituatie dan is in Europa en welke concours er zullen kunnen doorgaan. Ik zou heel graag terug een 5*- wedstrijd competitief kunnen meerijden. Ik zei al dat Davidoff mijn toppaard is, maar die is dus momenteel geblesseerd. Ik kijk er heel erg naar uit om La Una terug mee op wedstrijd te nemen, ze is een 10-jarige Chacco Blue merrie die onlangs tijdens de Sunshine Tour haar eerste 3*GP heeft gelopen. Ik denk dat ze heel veel potentieel heeft om mijn volgende top paard te worden.

bron: Equibel