Wolf bijt pony dood in Limburg: “Onze kerst is vergald”

Wolf bijt pony dood in Limburg: “Onze kerst is vergald”

Ondanks de schrikdraad zijn een of meer wolven erin geslaagd een weide aan de Baarsstraat in Houthalen-Helchteren binnen te dringen en een pony dood te bijten. “We dachten dat dit de veiligste weide was.”

In een reactie aan tv-station TVL vertelt Jean Pierre Max dat het voorval een flinke domper is op de kerstsfeer van de familie." ’s Ochtends toen ik naar buiten keek zag ik dat twee pony’s met hun hoofd wegkeken, richting mijnterril. Dat vond ik al heel erg vreemd. Gewoonlijk staan ze dichter bij huis en wandelen ze daar wat rond. Maar toen ik ging kijken wist ik waarom. Onze Beatle was doodgebeten. Het was het liefste dier van allemaal. Je ziet heel duidelijk de sporen van waar het gevecht heeft plaatsgevonden."


De eigenaar is steevast overtuigd dat een wolf de oorzaak is van het voorval. "Een deel van de pony is helemaal verslonden."


"Het is teveel aan het worden met die wolven. De roedels zijn te groot, splitsen zich op waardoor de wolvenpopulatie nog meer toeneemt." besluit Jean Pierre.


F. © Pexels