Wereldbeker finale Las Vegas in het gedrang door reisverbod Trump

Wereldbeker finale Las Vegas in het gedrang door reisverbod Trump

In een verklaring heeft de Amerikaanse president, Donald Trump, aangekondigd dat het verkeer tussen Europa en de Verenigde Staten van Amerika wordt lam gelegd. Europese burgers van de 'schengen' zone zullen de toegang tot Amerika worden geweigerd.

De maatregel wordt genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De landen in de Schengen zone zijn in feite alle landen van de Europese unie alsook Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein. Alle landen waartussen vrij verkeer mogelijk is binnen Europa.

In zijn verklaring haalde Trump zwaar uit naar Europa. "Het is een drastische maatregel die wij moeten nemen omdat Europa er niet in geslaagd is het virus te beperken." Opmerkelijk is dat bijvoorbeeld burgers van de UK wel zullen toegelaten worden, hoewel daar ook al 460 besmettingen zijn vastgesteld.

De handel komt niet in het gevaar, gezien producten wel zullen mogen verzonden worden. De nieuwe maatregel wordt vrijdag van kracht. Hierdoor komen de Wereldbeker finales in Las Vegas zwaar in gevaar.

bron: bbc / equnews