Vlaamse media bereikt meer lezers, ook Equnews ziet mooie groei

Vlaamse media bereikt meer lezers, ook Equnews ziet mooie groei

De Vlaamse kranten bereiken, in hun papieren en digitale versies, een half procent meer mensen dan een jaar geleden. Equnews België klimt met 3,2%.

Het toenemende lezersbereik blijkt uit een nieuwe studie van het meetinstituut CIM. De Vlaamse kranten bereiken samen 3,044 miljoen lezers. In september vorig jaar waren dat er 3,028 miljoen. Twee jaar geleden bereikten de kranten iets minder dan 3 miljoen mensen.

De sterkste groei (+7,2%) is weggelegd voor Het Laatste Nieuws, dat door 1,48 miljoen Vlamingen gelezen wordt. De andere sterke groeier is De Tijd, die 3,4 procent vooruitgaat tot 216.800 lezers.

Hoewel niche, rekent ook Equ.News tot het Vlaamse medialandschap. De Belgische redactie ziet een groei van 3,2 % tot 242.300 unieke lezers. (Enkel de Belgische website en dit het aantal terugkerende lezers).

Het Equ.Lifestyle magazine, wat eveneens tot de Equ.Media groep behoort,  introduceerde zijn nieuwe digitale blog versie het afgelopen jaar. Dit verzekerde een groei van 1,9% tot 127.000 unieke lezers.