Oproep: Stuur je vragen in voor de Equestrian Mental Coach

Oproep: Stuur je vragen in voor de Equestrian Mental Coach

Vorige week had onze lifestyle blog Equlifestyle een gesprek met de Equestrian Mental Coach Annette Paterakis. In het interview legde ze de nadruk op het belang van een goede mentale conditie tijdens het rijden. 

Wanneer we van ons paard vallen en een been breken of een pols verstuiken wordt dit meteen behandeld. Dit zal uiteindelijk genezen en het fysieke leed verdwijnt. Het mentale leed daarentegen blijft. Zonder dat je jezelf er bewust van bent gaan er dingen om in je hoofd die een enorme impact hebben op de manier waarop je rijdt. Het hoeft ook niet altijd over een val te gaan. Ook prestatiedruk, onzekerheid en routine kunnen er voor zorgen dat je mind game verzwakt.

Annette zelf werkte reeds samen met de groten der aarde zoals McLain Ward, Laura Kraut en Jeroen Dubbeldam. Ook zij schenken enorm veel aandacht aan hun mentaal welzijn. Dat is nu eenmaal nodig om mee te kunnen draaien op het allerhoogste niveau. 

Ook Zoë Conter, die twee jaar geleden haar nek brak bij een val, schakelde Annette Paterakis in om haar er mentaal weer bovenop te helpen. 

Heb je zelf vragen voor Annette Paterakis? Stuur ze naar redactie@equmedia.be 

Al jouw vragen worden beantwoord in een livestream op onze Instagram