EK Millstreet: Reacties van de springruiters

EK Millstreet: Reacties van de springruiters
Vanmiddag hebben onze springruiters hun eerste parcours gesprongen op het Europees kampioenschap voor pony's. Na de overwinning van Arnaud Gaublomme verzamelde Equnews reacties binnen de Belgische equipe.

Arnaud Gaublomme: "Goliath voelde heel erg goed aan. Hij was ontspannen en had er echt veel zin in. Het parcours was zeker niet mijn beste rit ooit met hem, maar dankzij hem bleven we wel foutloos."

Claudine Van Duffel (4 strafpunten): "Het gevoel was heel fijn in de paddock. Toen ik de ring binnen kwam had ik wel een beetje stress, maar tijdens mijn parcours ging dat allemaal over. Van hindernis 3 naar 4 was een trippel met daar achter een rechte oxer. Mijn coach Johan zei vooraf tegen mij dat ik het in 7 galoppassen moest doen, maar ik zag een vooruit afstand dus ik reed het in 6 galoppassen. Maar ik kreeg daar dan een pechfout. Ik ben wel blij met mijn prestatie van vandaag."

Kobe Hendrix (5 strafpunten): "Ik vond dat ik goed van start was gegaan en goed bezig was tot hindernis 6, daar ging het even mis. Na hindernis 5 was hij even gaan lopen waardoor ik niet goed kon draaien en mijn afstand miste en een weigering kreeg. Maar hij sprong top, ik hoop dat hij deze week ook zo blijft springen."

Simon Morssinkhof (13 strafpunten): "Voor de eerste dag stond het al goed hoog en technisch gebouwd. Diamond voelde goed en fris aan en bij het inspringen zat alles ook goed. In het parcours ging alles goed tot aan hindernis 8, de drie sprong. Ik kwam met wat weinig ritme binnen waardoor ze op de tweede (oxer) de achterste afsprong  en op de derde hindernis weigerde. Daarna reed ik deze driesprong opnieuw aan, dat ging goed, maar kreeg ik op de allerlaatste hindernis nog een pechfout."