U25-talenten domineren in openingsronde van GCL Madrid terwijl Berlin Eagles leiderspositie veiligstellen

U25-talenten domineren in openingsronde van GCL Madrid terwijl Berlin Eagles leiderspositie veiligstellen

De Berlin Eagles van Fundis, Christian Kukuk en Philipp Weishaupt, stegen vandaag in Ronde 1 van de GCL Madrid naar de top van het klassement met een messcherp resultaat dat spannende actie belooft in de Super Saturday confrontatie van morgen in Spanje. 


Als één van de twee teams die dubbel foutloos bleven, haalden de Eagles alles uit de kast in de eerste Europese halte van het kampioenschap. Ze finishten in een snellere tijd dan de Rome Gladiators Fernando Martinez Sommer en Pieter Clemens.

Christian Kukuk, al lang lid van de Berlin Eagles, legde uit: "Om eerlijk te zijn, toen ik het parcours liep dacht ik dat het moeilijk genoeg was voor de eerste dag, dus ik verwachtte een paar fouten en na de eerste twee zag het er vrij eenvoudig uit en ik was een beetje verrast. Maar daarna konden we zien dat het parcours vandaag behoorlijk zwaar was en ik denk dat we uiteindelijk heel erg blij mogen zijn met onze prestatie - we hebben twee foutloze rondes. Slechts twee teams hebben vandaag dubbel foutloos gereden, dus dat was zeker een goed begin van het weekend."

Teamgenoot Philipp Weishaupt lachte: "Ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken om te zien wat Ludger zegt, maar never change a winning team. Dus ik denk dat beide paarden goed gesprongen hebben ze zijn niet te moe ze voelden allebei fris aan en sprongen echt goed dus ik denk dat we het morgen gewoon zo houden."

Met elk punt dat telt, wordt de tactiek van het seizoen steeds crucialer naarmate het kampioenschap vordert. Drie teams gaan morgen van start met vier fouten en nog eens vijf met een gecombineerde score van acht fouten. Dit betekent dat de finale van de GCL Madrid van zaterdag tot op de draad zal gaan.

Het parcours van Santiago Varela Ullastres, gelegen in de pittoreske Club de Campo Madrid, was op zijn zachtst gezegd delicaat te noemen; de palen rolden met de lichtste borstelbeweging en vormden een slimme uitdaging voor de allerbeste ruiters van de wereld.

Als eerste startte Rome Gladiators zoals het bedoeld was, met een foutloze dubbele nul van Fernando Martinez Sommer en Cor Bakker en Pieter Clemens aan boord van Crescendo MB Z, die het parcours zeer goed bespeelbaar maakten.

Maar de balken bleven komen en de huidige leiders op de ranglijst, Hamburg Giants, kregen een dure fout toen Bart Bles en Comme-Laude W de delicate plank mis sloegen voor Simon Delestre en Tinka's Hero die een vroege fout hadden om het op 8 strafpunten te brengen.

Stockholm Hearts, de favoriet van het seizoen maar momenteel 5e in het kampioenschap, leek op weg naar een mooie overwinning van Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana, maar de laatste lijn bracht hen in de problemen door de combinatie en de laatste hindernis te laten vallen. Lillie Keenan zette een sterprestatie neer in haar debuut voor het rode team met een stellaire foutloze rit met Argan de Beliard.

In zijn allereerste GCL teamwedstrijd, leverde Amerika's jonge wapen Brian Moggre met MTM Vivre le Reve een voetperfecte foutloze ronde af toen hij door de lucht over de finishlijn stootte. Terwijl teamgenoot Sergio Alvarez Moya duidelijk teamorders had om een snelle tijd neer te zetten, nam hij de eerste hindernis op de scherpste hoek. Alamo maakte een springfout en er stonden meteen 4 fouten op het bord.

Maar opnieuw waren het de U25 ruiters die hun teams aanvoerden met adembenemend vertoon van rijkunst. Mike Kawai (London Knights) leverde opnieuw een foutloze ronde af voor zijn team dit seizoen, samen met Isabella Russekoff en Jumpy van de Hermitags voor de Cannes Stars.

De super consequente Berlin Eagles powered by Fundis speelden de wedstrijd op maat met hun dynamische duo dat alle hekken omhoog liet en in een snellere tijd dan Rome Gladiators naar de top van het leaderboard vloog vannacht. Christian Kukuk met Checker en Philipp Weishaupt op Coby zullen het laatste team zijn dat morgen van start gaat in de dramatische krachtmeting.

Valkenswaard United & Scandinavian Vikings leken allebei op weg naar een solide dubbel foutloos parcours nadat Marcus Ehning en Geir Gulliksen het gemakkelijk leken te maken, maar in een dramatische wending eindigden ze onderaan het leaderboard toen hun beide teamgenoten zware fouten opliepen.

Het waren dus de Berlin Eagles die vandaag de show stalen in de opener van de GCL en de weg vrijmaakten voor een spannende face-off in de Spaanse hoofdstad. Alle actie zal live worden uitgezonden, kijk vanaf 15:00 uur lokale tijd naar GCTV om het drama te zien ontvouwen.

Bron: persbericht