Toptalent Juan Matute Guimon in kritieke toestand in ziekenhuis

Toptalent Juan Matute Guimon in kritieke toestand in ziekenhuis

De jonge Spaanse ruiter, Juan Matute Guimon bevindt zich sinds dinsdagavond in kritieke toestand in een ziekenhuis in Madrid. Hij was ingestort met ernstige hersenbloedingen. Juan raakte bewusteloos na het rijden dinsdag en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Madrid gebracht.

UPDATE: Om 18.00 laat de entourage van de Spanjaard weten dat hij een drie uur durende operatie heeft ondergaan. Er zijn geen details over de operatie bekend. Wat wel bekend is, is dat de toestand van de Spanjaard nog steeds kritiek is.


"Juan had de afgelopen week hoofdpijn, maar we dachten dat het een allergie was," vertelt zijn vader aan dressage-news. "Nadat Juan vandaag klaar was met rijden, zei hij dat hij zich slecht voelde en daarna verloor hij zijn bewustzijn. Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij heeft zeer ernstige bloedingen in de hersenen en verkeert in zeer kritieke toestand. Als een positieve jongeman vecht hij om de grote wedstrijd van zijn leven te winnen. Bid alstublieft voor hem."

De jonge Matute Guimon is een van ’s werelds meest vooraanstaande internationale dressuurruiters van Spanje. Juan verliet zijn ouderlijk huis in Wellington twee jaar geleden om te gaan studeren in Madrid en zijn rij- en trainingsvaardigheden te verbeteren in Europa. Matute keerde begin dit jaar terug naar Amerika om op het Global Dressage Festival in Wellington te rijden. Hier wilde hij een startplaats voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas proberen te verkrijgen, maar door de corona werd alles gecanceld.

bron:dressage-news/ f. Chris Coessens