Tophengst Richebourg overleden

Tophengst Richebourg overleden

De statige hengst hengst, Richebourg (Bayard d'Elle) heeft een enorm sportief palmares bijeen gesprongen en drukt ook ster zijn stempel in de fokkerij. Het is dan ook met droefheid dat de eigenaars vandaag mededelen dat de hengst op 27-jarige leeftijd is ingeslapen.

De vosse hengst maakte met wijlen Jean-Claude van Geenberghe furore in de wedstrijdring. Het duo presteerde meermaals op het hoogste niveau. Richebourg werd als vijfjarige kampioen van de klassieke cyclus en won in Frankrijk als jong springpaard meerdere reeksen.

Op zijn achtjarige leeftijd sprong hij naar de Belgische nationale titel. Een jaar later werd de hengst uitgeroepen tot "Paard van het jaar 2003". Datzelfde jaar sprong het duo naar de derde plaats in de Wereldbeker van Vigo. Richebourg vertegenwoordigde België tijdens verschillende internationale kampioenschappen en landenprijzen.

In de fokkerij drukt Richebourg zijn stempel met enkele 1.60m springende nakomelingen, zoals Obourg, Nikyta d'Elle, Oscar du Chanu , Emir van het Moleneind, enz.

F. © Hoeve Ter Linde