Stempelhengst, Numero Uno overleden

Stempelhengst, Numero Uno overleden

De Wiemselbach heeft het overlijden van de hengst, Numero Uno bekend gemaakt. De hengst overleed op 28-jarige leeftijd. "Met veel verdriet en pijn in het hart hebben we vanochtend afscheid moeten nemen van onze hengst Numero Uno."

Numero Uno zelf presteerde in zijn sportcarrière met Marco Kutscher in het zadel. Na zijn succesvolle carrière drukte de hengst zijn stempel op de fokkerij. Zo zijn verschillende 1.60m Grand Prix-paarden van zijn nafok. Bekendsten zijn Tamino, Tyson, Uno de la Roque, Van Gogh, enz.

Stal Horn schrijft het volgende: "Met veel verdriet en pijn in het hart hebben we vanochtend afscheid moeten nemen van onze hengst Numero Uno . Voor onze stal en ons gezin persoonlijk een intens droevige dag aangezien Numero Uno altijd een heel speciaal plekje in ons hart heeft gehad en ook in de toekomst zal hebben. Het biedt ons troost dat hij tot het moment van overlijden in een geweldige conditie verkeerde en nog iedere dag van zijn pensioen hier op de Wiemselbach mocht genieten. 28 jaar lang hebben we hem met plezier mogen verzorgen. 28 jaar lang hebben wij van zijn unieke persoonlijkheid en intelligentie mogen genieten. Zoals wij er elke dag voor hem waren, zo was hij er elke dag voor ons, werkwillig en dienstbaar tot aan het einde. Dankbaar zijn we voor wat hij ons heeft gegeven en trots op alles wat we samen hebben mogen bereiken. We hebben hem door de jaren heen in zijn rol zien groeien als een ambassadeur voor de springpaardenfokkerij en als het boegbeeld en de onbetwiste leider van onze stal. Onze dank gaat uit aan alle medewerkers die hem door de jaren heen met liefde hebben verzorgd en samen zullen we alle mooie herinneringen met hem koesteren. Uno, we zullen je missen, voor altijd een speciaal plekje in ons hart."