Startschot voor selectiewedstrijden stijlspringen

Startschot voor selectiewedstrijden stijlspringen

Samen met de start van het nieuwe schooljaar presenteert de werkgroep Jeugd Cup Stijlspringen LRV/VLP ook de nieuwe kalender 2019! Het startschot wordt gegeven in het VLTI, Torhout op woensdag 18 september en wordt gevolgd door nog 6 selectiewedstrijden, een halve finale en een finale op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen

De Jeugd Cup is een circuit dat de aandacht van schoolgaande ruiters en amazones wil sturen naar sporttechnisch juist en stijlvol jumping rijden en dit met aandacht voor het welzijn en de goede verzorging van pony/paard.

De Jeugd Cup staat open voor (pony)ruiters en amazones aangesloten bij VLP en/of LRV of je kan deelnemen vanuit je school met een dagverzekering. De maximumleeftijd is 21 jaar.

Hoe gaat de Jeugd Cup Stijlspringen in zijn werk?

De Jeugd Cup wordt georganiseerd in een samenwerking tussen LRV, VLP en de paardenhumaniora Bilzen en Torhout. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd op woensdagnamiddagen en staan open voor zowel paarden als pony’s. Een vast team van experten beoordeelt elke combinatie op toilettage van paard of pony, op techniek van de ruiter en op de tactiek van het gereden parcours. Elke ruiter/amazone kan na afloop het protocol met deze beoordelingen afhalen en indien nodig een aantal aandachtspunten verbeteren tegen een volgende wedstrijd. Er zijn 7 selectiewedstrijden, 100 paarden en 100 pony’s kunnen zich plaatsen voor de halve finale in de Ruiterschool te Oud-Heverlee. Vanuit de halve finale selecteren de beste 35 pony’s en beste 35 paarden zich voor de finales op Vlaanderens Kerstjumping Mechelen. De allerbeste 8 pony’s en 8 paarden rijden dan nog eens de superfinale in de grote piste. Om je te selecteren, neem je zo vaak deel als je wil en je 2 beste uitslagen tellen mee voor de selectie van de halve finale.