Sentower Park kijkt uit naar eerste CSI4* wedstrijd: "Nu nog meer respect voor CSI5* organisatoren"

Sentower Park kijkt uit naar eerste CSI4* wedstrijd: "Nu nog meer respect voor CSI5* organisatoren"


Van 11 tot 15 augustus zal Sentower Park dé place to be zijn voor alle paardensportliefhebbers. Niet enkel staat er het BK voor 7-jarige paarden op het programma, voor het eerst zal er ook een CSI4* wedstrijd georganiseerd worden. We spraken met Laurens Meynaerts!


“Natuurlijk is het allemaal erg spannend”, gaat Meynaerts van start. “Toch heb ik er een goed oog in en denk ik dat we alles goed onder controle hebben. Het is een hele uitdaging om zowel het BK als je eerste CSI4* wedstrijd tijdens hetzelfde weekend te organiseren maar in Sentower Park houden we wel van een uitdaging. Deze twee wedstrijden samenbrengen, leek me een goed idee om de sport te ondersteunen. Enkele van de beste ruiters ter wereld waaronder Marcus Ehning, Kent Farrington, Roger-Yves Bost en Lorenzo de Luca zullen aanwezig zijn. Zij zullen dus live kunnen beoordelen hoe sterk de lichting Belgische 7-jarige paarden is en je weet natuurlijk nooit wat daaruit kan voortvloeien. Bovendien kunnen deze ruiters ook zelf een paard in dit kampioenschap starten als ze dat wensen wat het sportieve niveau enkel maar ten goede kan komen”, vertelt hij enthousiast.

“Natuurlijk zal ook de elite van de Belgische jumpingsport aanwezig zijn. Zo zal Ludo Philippaerts bijvoorbeeld zijn comeback op 4-sterren-niveau op ons concours maken. Hij liet mij al weten dat hij erg gemotiveerd is om de CSI4* Grand Prix te winnen en je weet, als Ludo ergens zijn zinnen heeft opgezet, …”, lacht Meynaerts.

“Of ik ook op CSI5* niveau wil gaan organiseren? Voorlopig is dat niet aan de orde”, antwoordt hij. “We hebben nu al alles in het werk gesteld om van deze CSI4* wedstrijd ook echt een wedstrijd op hoger niveau te maken. Ik zie wat daar al allemaal bij kwam kijken en kan enkel maar heel veel respect en bewondering hebben voor de organisatoren die het aandurven om CSI5* wedstrijden op de kalender te zetten. Volgend jaar gaat onze Rider Series van start met vier CSI4* wedstrijden en vier CSI3* wedstrijden dus daar ligt nu even de focus. Ik zeg natuurlijk nooit nooit maar voorlopig ben ik al erg blij en trots op de weg die mijn team al heeft afgelegd”, besluit hij.

Het BK en CSI4* Opglabbeek vinden plaats van 11 tot 15 augustus

Hoogtepunten zijn de finale van het BK op zaterdag en Grand Prix op zondag. Toegang is gratis.