Ruim 150 wedstrijden vullen de jumpingkalender in België volgend jaar

Ruim 150 wedstrijden vullen de jumpingkalender in België volgend jaar

De Vlaamse federatie heeft de nieuwe jumpingkalender voor 2022 bekend gemaakt. Het beloofd opnieuw een druk jaar te worden waarbij de Hengstenkeuring en de internationale wedstrijden in Opglabbeek en Lier de spits afbijten. 

Nieuw op de kalender is eind februari de indoor CSI2* wedstrijd te Kortrijk. Vroeger werd tijdens de laatste week van februari de internationale wedstrijd in Gent Expo verreden. Kortrijk lijkt nu de nieuwe locatie. 


Ook pronken er enkele nieuwe internationale wedstrijden op de agenda. Zo merk je begin juni alvast de CSI2* Grote Brogel op  en na een sabbatjaar lijkt ook het Flanders Horse Event in Beervelde opnieuw van de partij.


Brussel ziet het groot en wil niet één maar drie weken een CSI5* op de agenda plaatse in augustus en september. Op deze nieuwe kalender tellen we maar liefst 159 jumpingwedstrijden, waarvan 79 nationale wedstrijden en 80 internationale wedstrijden!


Zoals reeds eerder gecommuniceerd zit de hengstencompetitie in een nieuw jasje en zal voortaan de Lannoo Belgian Stallion Competition genoemd worden. Zij tellen dit jaar 3 wedstrijden en een finale.Bovenop de kampioenschappen voor 7-jarigen, verwelkomt Lier ook het Jeugdfestival (BK Jeugd). Opglabbeek organiseert het BK Amazones en in Lanaken kunnen we terecht voor het BK Seniors.
Ook de bekerwedstrijden kunnen niet ontbreken op onze kalender en net zoals vorig jaar wordt de Beker van België voor Seniors in Meerdonk georganiseerd. De bekers voor de Jeugd zullen opnieuw in Opglabbeek doorgaan.


Terug van heel even weggeweest is de Beker van België voor 7- jarigen die zal plaatsvinden in Meerdonk.


Meer info op Pardensport Vlaanderen: Klik hier