Rijpony Goldrichtig P verkocht voor sensationele prijs van 125.000 euro op de Westfalen veiling

Rijpony Goldrichtig P verkocht voor sensationele prijs van 125.000 euro op de Westfalen veiling

Münster: De start in het Westfaalse veilingjaar 2022 was een groot succes. De rijpony Goldrichtig P schoof op naar de sensationele hoofdprijs. De palomino ruin werd voor 125.000 euro verkocht aan een jonge ruiter. Het meest populaire springpaard was de kopnummer 41 Cocolotti, die voor 78.500 euro naar Frankrijk zal afreizen. Gemiddeld investeerden de klanten 27.713 euro in hun nieuwe paard.


Het Westfaalse stamboek kende een fantastische start in het veilingjaar 2022. De rijpaardruin met het kopnummer 3 baarde opzien. Na een spannend biedduel werd de zoon van Hesselteich Golden Dream/FS Don't Worry (fokker en exposant: Alexa Prange, Nederland) verkocht aan een zeer getalenteerde jonge ruiter uit Beieren. De Palomino was 125.000 euro waard voor zijn nieuwe eigenaren. Over deze dressuurpony met internationale kwaliteit zullen we in de toekomst zeker nog veel meer horen.

Bij de dressuurpaarden bereikte het eerste paard de hoofdprijs van 66.000 euro. De gekeurde Filou Rouge van Floriscount/Quaterback (fokker: Volker Pardemann, Brieslang; exposant: Gestüt Finkenhorsterberg, Lütjensee) is overgegaan in het bezit van Helgstrand Dressage Aps. De sterk bewegende vos zal in de toekomst worden getraind onder het zadel van Eva Möller. Gemiddeld investeerden de internationale klanten 27.317 euro in de 31 verkochte rijpaarden en pony's voor de dressuurring.

Ook de aangeboden springpaarden waren erg in trek en wisselden deze middag allemaal van eigenaar. Vooral klanten van buiten Duitsland hadden een oogje laten vallen op de springatleten. De Coupe de Coeur/Conte Bellini dochter Cocolotti (fokker: Gornall Equestrian, Groot-Brittannië; exposant: Kai Ligges, Ascheberg-Herbern) stamt uit de directe moederlijn van de Europees Kampioen All Star. De bruine merrie was 78.500 euro waard voor haar nieuwe eigenaren. Gemiddeld investeerden de klanten 28.281 euro in hun nieuwe springpaard.

Bron: Persbericht

Foto's: Persbericht