Rich Fellers gearresteerd voor grensoverschrijdend gedrag

Rich Fellers gearresteerd voor grensoverschrijdend gedrag

De Amerikaanse topruiter, Rich Fellers is gisteren gearresteerd in de Amerikaanse staat Oregon. Fellers wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. Het onderzoek naar de springruiter liep al maanden en leidde gisteren tot de arrestatie, ondertussen is de ruiter wel al op vrije voeten. Aanleiding van de arrestatie waren vier beschuldigingen van misbruik.

In Oregon riskeert de springruiter een boete tot 125.000 dollar en een gevangenisstraf tot 5 jaar. Eerder dit jaar werd de 61-jarige ruiter al door het committé SafeSport geschorst. Het slachtoffer zou immoreel zijn aangeraakt zonder toestemming, maar van een geslachtsgemeenschap is geen sprake.

Volgens de politie werd de zaak al enkele maanden onderzocht en zijn er verschillende getuigen gehoord. Fellers werd maandagochtend gearresteerd, maar kort daarna op borgtocht vrijgelaten.

In een persbericht heeft de Amerikaanse federatie (USEF) alvast aangekondigd hard op te treden tegen seksuele intimidatie en algemeen grensoverschrijdend gedrag. "Het intimideren of  seksueel misbruiken van minderjarigen is een algemeen probleem. We moeten dit samen onderdrukken."

In een persbericht liet een slachtoffer, Maggie Kehring alvast weten dat ze gelooft in het Amerikaanse rechtssysteem en officieel haar klacht neer legt in de hoop grensoverschrijdend gedrag volledig uit te roeien.

Ook de Belgische federatie vecht tegen grensoverschrijdend gedrag in de paardensport. Je kan steeds anoniem melden of meer informatie vinden via paardensport vlaanderen.

bron: Horsenetwork.com