Recordbedrag van €185.000 voor dochter van GP-paard Katchina Mail

Recordbedrag van €185.000 voor dochter van GP-paard Katchina Mail

Afgelopen weekend vond Haras de Brullemail auction plaats via het online veilingplatform Equinia. Het bleek een enorm geslaagde editie, met kopers uit vijftien verschillende landen die allemaal vastbesloten waren zichzelf een "made in Brullemail" fokproduct aan te schaffen. Een recordbedrag van €185.000 (excl. BTW) werd neergelegd voor het prachtige sportveulen Masha Mail (Cornet Obolensky), de laatste dochter van vice wereldkampioene Katchina Mail.

Na een spannende strijd tussen Zwitserland, België en Frankrijk, werd uiteindelijk de familie Piedrahita, van Haras San Isidro uit Colombia, de nieuwe eigenaar van dit uitzonderlijke veulen. 

Van de 28 paarden die werden aangeboden, zijn er twintig verkocht, naar kopers uit vijftien verschillende landen. Afgezien van het recordbedrag voor Masha Mail, gingen de meeste paarden voor betaalbare prijzen weg, die binnen het bereik van veel investeerders vielen.

De fokker van Masha Mail, Bernard Le Courois, liet weten dat Masha Mail de komende jaren nog op de stoeterij van Haras de Brullemail zal blijven om verder uit te groeien. Daarnaast dankt hij het Equinia-agentschap en het hele Haras de Brullemail-team voor de succesvolle veiling, met in het bijzonder zijn "lieveling Katchina".

Bron: Facebook & Equinia Auctions Press Release

F.: © Equinia Live Equestrian Auctions / Masha Mail