Ranch Aalter moet deuren sluiten

Ranch Aalter moet deuren sluiten

Na jarenlange familiale discussies is het doek gevallen voor de manege Ranch in Aalter. Het hippisch complex moet binnen de 10 dagen de activiteiten stopzetten. Een aderlating voor de eigen werking, maar ook voor de outdoorkalender van de HROV, WVUR en HRVV.

Eerder deze week werd nog bekend dat een actiegroep zich inzet voor de heropleving van de paardensport in Vlaanderen. Met dit nieuws wordt die noodzaak nog duidelijker als ooit ervoor.

De basis van het stilleggen van de activiteiten is het familiaal dispuut tussen de erfgenamen van het complex, de familie Godecharle. In een bevel van de rechtbank kreeg de eisende partij in kortgeding gelijk. Door de uitspraak dient binnen de 10 dagen alle activiteiten gestaakt te worden.

Of er beroep zal aangetekend worden tegen het vonnis en wat er op lange termijn zal gebeuren met het complex is momenteel onduidelijk.

In een Facebook bericht schrijft de manege zelf:

Ranch Aalter, waar héél veel gepassioneerde paardenliefhebbers mooie (en minder mooie) tijden beleefd hebben, waar we op sportief en sociaal vlak samen konden zijn, waar er gestreden werd voor een ereplaats, waar er getraind werd, waar er velen genoten hebben van de lessen, waar er samen iets gedronken werd, waar elk voor zich wel een verhaal kan aan plakken en waar we binnenkort allemaal nog enkel in “verleden tijd” zullen over praten…
Gepassioneerd door de paardensport was ook ik één van de velen die er voor het eerst kwam en sindsdien heel regelmatig ben. Ik heb er vrienden gemaakt en samen met die vrienden ups en downs beleefd, elkaar gesteund, samen mooie dingen gerealiseerd en ik ben er zeker van dat er nog volgen, want een tegenslag zal die vriendschap niet breken!
Juist die vriendschap lag aan de basis van Flanders Winter Tour wat een nieuwe wind door Ranch Aalter blies, al 9 weekends samen genoten van paardensport en komend weekend helaas de laatste keer…
Sommigen hebben er anders over beslist waardoor er noodgedwongen een einde komt aan Flanders Winter Tour en zelfs Ranch Aalter.
Komend weekend kunnen we met z’n allen nog de laatste keer genieten van Ranch Aalter, schrijf dus massaal in voor zaterdag en zondag Flanders Winter Tour, laat ons samen nog één weekend genieten!!! https://www.flanderswintertour.be/inschrijven ...